Βαθμολογία

Κλειδί η επόμενη δυάδα για Απόλλωνα Λάρισας

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από την Κρήτη ο Απόλλων Λάρισας και την αναμέτρησή του με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

Η ομάδα του Αριάν Μπελά πρόσθεσε ακόμα έναν βαθμό στο σακούλι της και παρέμεινε μόνη δεύτερη με 44 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι Λαρισαίοι συνέχισαν την αξιοπρόσεκτη πορεία τους και έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο. Εδώ που φτάσαμε θα είναι κρίμα να μην παραμείνουν στη δεύτερη θέση και να παίξουν σε δύο ιστορικά ενενηντάλεπτα την άνοδο τους στη Super League κόντρα στην 13η ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας μας.

Σίγουρα το έργο δεν είναι εύκολο καθώς για την δεύτερη θέση, πλην του Απόλλωνα, ερίζουν άλλες 5 με 6 ομάδες, όμως αν η λαρισινή ομάδα συνεχίσει να είναι το ίδιο καλή και αποτελεσματική τότε στο χέρι της είναι να παραμείνει εκεί, σε μία ούτως ή άλλως πετυχημένη σεζόν ότι και αν συμβεί.

Κλειδί σίγουρα θα είναι τα δύο επόμενα ματς τα οποία είναι αμφότερα στη Φιλιππούπολη κόντρα σε Εργοτέλη και Τρίκαλα. Αν οι «κυανόλευκοι» καταφέρουν να κάνουν το 2/2 τότε θα φτάσουν τους 50 βαθμούς και εν συνεχεία θα πάνε με άλλον αέρα στα ντέρμπι με ΝΠΣ Βόλο (εκτός) και Πλατανιά (εντός).

Εν αρχή το ματς με τον Εργοτέλη στο οποίο αν έρθει η νίκη τότε ο Απόλλωνας ουσιαστικά θα πετάξει εκτός διεκδίκησης την κρητική ομάδα, ενώ στο επόμενο ματς κόντρα στους Τρικαλινούς, που μάχονται για την παραμονή, η νίκη είναι μονόδρομος καθώς θεωρητικά είναι το πιο βατό μέχρι το φινάλε.

Μετά θα έρθουν τα δύο ντέρμπι εκεί που ο Βόλος ίσως να είναι αδιάφορος καθώς για να πάρει την άνοδο ψάχνει μόλις μία νίκη, δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική θα πάρει τρίποντο από τα Σπάτα και ενώ την αγωνιστική που έρχεται φιλοξενεί στην έδρα του τον ουραγό και υποβιβασμένο Αιγινιακό.

Δεν αποκλείεται για τον Απόλλωνα τα πάντα να κριθούν από το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στη Λάρισα κόντρα στον Πλατανιά. Κακά τα ψέματα το συγκρότημα του Γιάννη Τάτση αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο πιο βασικός ανταγωνιστής για την δεύτερη θέση καθώς η Παναχαϊκή με τον Απόλλωνα Πόντου παρουσιάζουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στα παιχνίδια τους.

Ο Πλατανιάς μέχρι το ματς στον Κάμπο θα παίξει εντός με Κέρκυρα, Παναχαϊκή και ενδιάμεσα με Αιγινιακό. Παιχνίδια στα οποία στοχεύει στην καλύτερη δυνατή συγκομιδή προκειμένου να τα παίξει όλα στο ματς της Λάρισας. Αν οι Χανιώτες κάνουν το απόλυτο τότε θα πάνε στους 52 βαθμούς και θα ζητούν μία απώλεια του Απόλλωνα προκειμένου να παίξουν για δύο αποτελέσματα την 29η αγωνιστική.

Όπως και να 'χει κλειδί για τον Απόλλωνα θα είναι η επόμενη δυάδα στη Φιλιππούπολη, καθώς με δύο νίκες θα πάει στους 50 βαθμούς και η ψυχολογία θα είναι σίγουρα υπέρ του προκειμένου να φτάσει ως το τέλος του ωραίου αυτού ταξιδιού και τον Μάιο να παίξει την άνοδο του στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ