Βαθμολογία

Άρης - ΟΦΗ 3-1

Ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη έκανε σήμερα (31/3) ο Άρης ο οποίος νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ στο "Κλ. Βικελίδης", για την 26η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο από τους Κρητικούς, στην επανάληψη ήταν καταιγιστική και με τρία γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και έφτασε στη νίκη.

Έτσι ο Άρης, που έχασε και πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, σφιχταγγάλιασε την πεντάδα και πλέον βάζει πλώρη για την τέταρτη θέση, ισόβαθμος πλέον με τον Ατρόμητο στους 43 βαθμούς, με την ομάδα του Κάναντι να αγωνίζεται κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Από την άλλη ο ΟΦΗ απέτυχε για 13ο εκτός έδρας ματς να πάρει τη νίκη και παρέμεινε στην 14η θέση και τους 22 βαθμούς. Πλέον για την ομάδα του Χάιμε Βέρα, όλη η κατηγορία είναι το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο με τη νίκη να θεωρείται εκ των ουκ άνευ αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή.

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 26' όταν από ωραία ομάδική προσπάθεια ο Κουτσιανικούλης από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Βαζ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1. Στο 35' ο πορτιέρο του ΟΦΗ και πρώην της ΑΕΛ, Σωτηρίου, στη προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα χτύπησε το κεφάλι του στο δοκάρι και έτσι είχαμε μίνι διακοπή προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό πριν τα 45' μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιουνές η μπάλα βρήκε το χέρι του Μιχόγεβιτς με τον Σέζο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία όμως ο Σωτηρίου έπεσε στη δεξιά γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά και πίεσε για να ισοφαρίσει γρήγορα όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Σωτηρίου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 58' από τον Στρέζο ο οποίος μπήκε ζεστός και δήλωνε παρών στις ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι Θεσσαλονικείς.

Τελικά στο 75' ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια με τέρμα του Ροζ με σουτ έξω από την περιοχή, γκολ που το πανηγύρισαν έντονα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έφτασαν τελικά στη νίκη με 2-1 όταν στο 89' ο Ματίγια με τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στρέζου.

Το ματς δεν είχε τελειώσει καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από τα συνολικά επτά, ο Άρης έφτασε και στο 3-1 πάλι από στημένη φάση, με την εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες και την μπάλα να καταλήγει για τρίτη φορά στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81' Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61' Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές (75' Μαρτίνες).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (58' λ.τ. Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (68' Παπάζογλου), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Σασί.