Βαθμολογία

Νίκη - κατάθεση ψυχής από την ΑΕΛ (PICS)

Πολύτιμο τρίποντο απέσπασε η ΑΕΛ το Σάββατο (30/3) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Μία πολύ μεγάλη νίκη για την «Βασίλισσα» του κάμπου μπροστά σε περίπου 2.500 φιλάθλους. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Το παιχνίδι αν και δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΛ αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στη συνέχεια να γυρίσει την κατάσταση με πολλά ψυχικά αποθέματα από τους παίκτες της ΑΕΛ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Καλτσά, ενώ οι «βυσσινί» ισοφάρισαν στο 31’ με πέναλτι του Φατιόν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69’ ο Μόρας.

Σε αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΛ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα με κατοχή μπάλας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στην αντεπίθεση του 16ου λεπτού με τον Καλτσά. Σχετικά γρήγορα πάντως η ομάδα του Φέστα ισοφάρισε σε ένα μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Κούνιτς δόθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν στο 31'. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ και έχασαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν.

Καλύτερη ήταν από το ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ, πιέζοντας τον Αστέρα με συνεχείς επιθέσεις, έστω και ανολοκλήρωτες στο σύνολό τους. Μπορεί οι τελικές να άργησαν για τους γηπεδούχους, ωστόσο το καλύτερο παιχνίδι επιβραβεύθηκε στο 69ο λεπτό με την έξοχη κεφαλιά του Μόρα που έγραψε το 2-1 και πέτυχε την ανατροπή του σκορ για την ομάδα του. Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει για τρίτη φορά στην κόντρα.

Κάπως έτσι παρέμεινε αυτό το 2-1 ως το φινάλε, για τη δεύτερη νίκη και το τέταρτο θετικό αποτέλεσμα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα μέσα στον Μάρτιο, αποτελέσματα που επί της ουσίας δείχνουν να την κρατούν στη μεγάλη κατηγορία!

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (71' Γιακιμόβσκι), Σικάβκα, Μόρας, Ακόστα (46' Σεσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς,Γκόϊκοβιτς, Φατιόν (90’ Γκόλιας).

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78’ Αραβίδης), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνες (85’ Τασουλής), Μπελόκ (74’ Ρόλε), Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Κρετσίμος (Δυτ. Αττικής), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής). 4ος: Κοτσάνης (Δράμας).