Βαθμολογία

«Καθάρισε» ο Μπραμπίγια, Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου 3-1

Νίκη με ανατροπή πέτυχε σήμερα (27/3) το μεσημέρι ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, για την 24η αγωνιστική της Football League.

Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Αριάν Μπελά βρέθηκε να χάνει από νωρίς 0-1, άντεξε στη πίεση που άσκησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και αφού γλίτωσε το 0-2 στην ευκαιρία του Κυβελίδη, έφτασε στο 1-1 πριν την ανάπαυλα με σκόρερ τον Λίταινα. Στην επανάληψη ο Λούκας Μπραμπίγια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αυτός που «καθάρισε» με δύο τέρματα για το τελικό 3-1.

Ήταν η 12η νίκη για τον Απόλλωνα ο οποίος έφτασε τους 43 βαθμούς και επέστρεψε ως μόνος στη δεύτερη θέση καθώς ο μεν Απόλλωνας Πόντου έμεινε στους 40, όπως και η Παναχαϊκή που ηττήθηκε από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, με τις δύο ομάδες να πιάνει στη τρίτη θέση ο Πλατανιάς μετά τη νίκη του απέναντι στη Σπάρτη, σε μία αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα, για την δεύτερη θέση, μάχη.

Μουντός ο καιρός στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, παρουσία λίγων φιλάθλων στις κερκίδες, ανάμεσα τους και αρκετοί φίλοι του Απόλλωνα Πόντου, οι οποίοι παρά το δύσκολο και εργάσιμο της ημέρας βρέθηκαν στο θεσσαλικό Κάμπο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, στο παιχνίδι αυτό.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας Πόντου προηγήθηκε στο 9' με τον Δημητριάδη, ο οποίος νωρίτερα είχε απωλέσει ευκαιρία και ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και με τον Κυβελίδη. Από την άλλη ο κακός στο πρώτο μέρος Απόλλωνας Λάρισας ευτύχησε να ισοφαρίσει λίγο πριν την ανάπαυλα με το πολύ ωραίο τέρμα του Λίταινα.

Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας μπήκε πιο δυνατά με στόχο το 2-1 και το κατάφερε στο 61' με τον Μπραμπίγια και έτσι ο έλεγχος της αναμέτρησης πέρασε στη πλευρά των «κυανολεύκων» οι οποίοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κινδύνεψαν καθόλου. Μάλιστα στο 85' έφτασαν και στο 3-1 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια.

Μόλις στο 3' από μπαλιά του Σουντουρά στο Δημητριάδη ο τελευταίος μπήκε στη περιοχή αλλά έκανε κακό τελείωμα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Όμως στο 9' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Σουντουρά πάσαρε στον Κυβελίδη ο οποίος με κάθετη βρήκε τον Δημητριάδη που αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα τον Μαντζάρη κάνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά μετά το εικοσάλεπτο οι Θεσσαλονικείς έχασαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν το 0-2 όταν ο Κυβελίδης από τα δεξιά βρέθηκε μέσα στην περιοχή κατέβασε ωραία την μπάλα και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαντζάρη. Στο 25' νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα Πόντου όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Σουντουρά, ο Σαμαράς με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Θεολόγου ο οποίος αδράνησε και από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις κάρτες να κυριαρχούν, με τον ρέφερι Καραντώνη να δείχνει πέντε κίτρινες από το 32' μέχρι το 43', τρεις για τους Λαρισαίους και δύο για τους φιλοξενούμενους. Από πλευράς γηπεδούχων κίτρινη είδαν Μαρκολίνο, Λουκάο και Λούκας Ράμος και για τους Ποντίους Σουντουρά και Σαμαράς.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε με το 0-1 στα αποδυτήρια, στο 45' η ομάδα του Αριάν Μπελά ισοφάρισε σε 1-1 όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκολίνο, ο Σουντουρά απομάκρυνε την μπάλα η οποία έφτασε στο Λίταινα που με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Πολίτη για το 1-1.

Πιο δυνατά στην επανάληψη η λαρισινή ομάδα και έτσι αφού στο 55' το μακρινό σουτ του Λούκας Ράμος δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Πολίτη, στο 61' ήρθε η ανατροπή και το 2-1. Ο Λουκάο από τα αριστερά πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπραμπίγια και αυτός σε θέση τετ-α-τετ με τον Πολίτη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τον Απόλλωνα της Λάρισας πάντως να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς και τον προπονητή του να φρεσκάρει την ομάδα με την είσοδο του Γκουντρουμπή αντί του Μαρκολίνο, ενώ ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν είχε πολλές λύσεις από τον πάγκο. Στα τελευταία λεπτά πέρασε και ο Μπιμπάι αντί του Λουκάο.

Τα πάντα κρίθηκαν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στο 85' με τον Απόλλωνα να κερδίζει φάουλ σε πολύ καλό σημείο και τον Λούκας Μπραμπίγια να εκτελεί απευθείας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας της συμπρωτεύουσας για τρίτη φορά πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα υπολοιπόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τον Απόλλωνα Λάρισας να παίρνει μία πολύ σπουδαία νίκη, με ανατροπή, η οποία την διατηρεί στη δεύτερη θέση. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Αριάν Μπελά την Κυριακή (31/3) στις 16:00 με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στα Περιβόλια.

Διαιτησία: Καραντώνης (Παπαδάκης, Δεμερτζής)

Απόλλων Λάρισας (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λούκας Ράμος (56' Τασιούλης), Λουκάο (89' Μπιμάι), Λίταινας, Μαρκολίνο (79' Γκουντρουμπής).

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Δημητριάδης, Πουρτουλίδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Καλογέρης, Θεολόγου, Σαμαράς, Ολαϊτάν (20' λ.τ. Λουφάκης).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ