Βαθμολογία

Αναστασιάδης: «Ήρθαμε για τη νίκη...»

Δύσκολο έργο έχει η Εθνική στη 2η αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2020, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Βοσνία το βράδυ της Τρίτης (26/3, 21.45), αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (25/3).

«Εμείς σε κάθε ματς εντός ή εκτός έχουμε στόχο τη νίκη. Είπα ότι ήρθαμε να παίξουμε για τη νίκη. Όχι μόνο σε αυτό το ματς. Σε όλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σχετικά με τους Παπασταθόπουλο και Ντουρμισάι δήλωσε: «Με τον Σωκράτη θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Έχει βελτίωση. Περιμένω για αύριο το “οκ”. Όσον αφορά στο ποιοι θα παίξουν, καλά κάνετε και ρωτάτε αλλά δεν το γνωρίζω.

Για τον Ντουρμισάι έχουμε περιθώριο μέχρι το βράδυ και εάν πάρουμε το “οκ” απο ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ όλα θα δρομολογηθούν για να είναι στην ομάδα. Εμείς έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε». Επίσης, είπε:

Για το ότι μετά από καιρό είναι Έλληνας τεχνικός στον πάγκο: «Εκείνο που νιώθω είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Μετά από πολλά χρόνια είναι ένας Έλληνας είναι στο τιμόνι της Εθνικής. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Εάν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς».

Για τη Βοσνία και εάν είναι μέσα στις ομάδες που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις: «Είναι μέσα στους διεκδικητές. Έχει μία πληθώρα καλών παικτών. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς το αυριανό ματς».

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: «Χρόνια πολλά σε όλους εσάς. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες στη γη. Είναι μία διπλή γιορτή. Γιορτάζει και η Παναγιά μας και ελπίζω να σκεπάζει τους Έλληνες και να βοηθήσει και τα παιδιά μας αύριο αλλά και για την πρόκριση».

Για τον Πιάνιτς: «Κοιτάξτε εγώ δεν στέκομαι σε πρόσωπα. Γενικά κοιτάζω τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να τη δούμε συνολικά τη Βοσνία».

Για την πρόκριση: «Πρέπει να πω το εξής. Πιστεύω ότι θα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική η πρόκριση. Αυτή είναι η σκέψη η δική μου. Όλα τα ματς είναι πολύ κρίσιμα. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Δεν σημαίνει ότι εάν έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα θα έχουν τελειώσει όλα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Το αποτέλεσμα άλλος το αποφασίζει. Ο Θεός. Άλλη φορά είσαι καλός και χάνεις. Άλλη φορά είσαι κακός και κερδίζεις. Έχει σημασία το πώς θα σταθούμε εμείς».

Από την πλευρά των παικτών, ο Δημήτρης Σιόβας ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα δύσκολο ματς σε μία δυνατή και καυτή έδρα. Είμαστε μία ομάδα με νέους παίκτες. Κάνουμε μία νέα αρχή και δένουμε σιγά σιγά και πιστεύω αύριο να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που το θέλουμε για να βρεθούμε στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο EURO».

Επίσης, δήλωσε:

Για τις απουσίες των Μανωλά, Τοροσίδη και Μήτρογλου: «Σίγουρα είναι μεγάλες απουσίες. Πολύ καλοί παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Τους χρειαζόμαστε για να βοηθηθούμε. Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα. Και αυτοί που είμαστε θα αντεπεξέλθουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εάν κάθε παίκτης δώσει το 100%, θα είμαστε καλά».

Για το κίνητρο με αντίπαλο τον Τζέκο: «Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος με την έδρα ή τον Τζέκο. Όλοι έχουμε εμπειρία από έδρες και καυτά ντέρμπι στην Ελλάδα. Έχουμε παίξει και με ισάξιους ή και πιο καλούς παίκτες από τον Τζέκο και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το εάν νιώθουν πίεση μετά τις αποτυχίες της Εθνικής: «Το είχα πει και τις προηγούμενες μέρες. Έχουμε μία πίεση. Όμως με τη νίκη με το Λιχτενστάιν μας έφυγε ένα βάρος. Πάμε τώρα να πάρουμε κάτι θετικό. Δεν έχουμε τόσο άγχος εκτός έδρας. Μπορούμε να πάρουμε κάποια αποτέλεσματα στην έδρα μας. Πιστεύω ότι δεν έχουμε πολύ άγχος».