Βαθμολογία

«Έφυγε» ο Γιάννης Πατίστας!

Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ ο Γιάννης Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στην Ελλάδα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του. Ο Γιάννης Πατίστας ζούσε στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα. Ήταν 97 ετών και παρέμεινε ως το τέλος αγέρωχος, ευγενής κι αρχοντικός.

Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από ένα κατάστημα στην Αθήνα και το όνομα Πατίστας έμελλε μέχρι τη δεκαετία του ’80 να μεσουρανήσει στο χώρο των καλλυντικών.

Γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα. Εκεί πήρε και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία, που είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της οδού Ευρυπίδου 4, το οποίο τελικά κληρονόμησε και έκανε πασίγνωστο.

Η πορεία του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και παρείχε προσωπικά συμβουλές ομορφιάς στις γυναίκες που επέλεγαν κατ΄αποκλειστικότητα τα προΐόντα ομορφιάς που τους προσέφερε.