Βαθμολογία

Γκολ σε καίρια σημεία και ήττα Απόλλωνα στη Δράμα

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) ο Απόλλων Λάρισας από την Δόξα Δράμας στην μακεδονική πόλη για την 23η αγωνιστική της Football League.

Μία ήττα που διατηρεί μεν τη λαρισινή ομάδα στη δεύτερη θέση με 40 βαθμούς, αλλά με συγκάτοικους πλέον την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Πόντου τον οποίο υποδέχεται την Τετάρτη (27/3) στη Λάρισα σε ένα ακόμα ντέρμπι. Από την άλλη οι Μαυραετοί έφτασαν τους 31 βαθμούς και έκαναν βήμα παραμονής.

Το ματς κρίθηκε με γκολ σε καίρια σημεία για τον Απόλλωνα που δέχτηκε το 1-0 με την έναρξη της αναμέτρησης και το 2-0, δέκα λεπτά πριν το φινάλε και ενώ κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης προκειμένου να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό δεν έγινε και έτσι η ομάδα του Μπελά κοιτά την δύσκολη συνέχεια.

Με γκολ ...από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς καθώς στο 1' ο Κρητικός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη για το 1-0. Το γκολ αυτό έφερε παγωμάρα στους Λαρισαίους οι οποίοι προσπάθησαν στη συνέχεια για το 1-1. Έτσι στο 16' ο Τασιούλης με σουτ είδε τον Μένκα να σταματά την μπάλα και ενώ ο ρυθμός ήταν καλός με τις ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, αλλά το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η Δόξα απείλησε στο 49' όταν ο Πέρεθ απέτυχε να νικήσει τον Μαντζάρη, με τον Απόλλωνα να απειλεί στο 55' με μακρινό σουτ του Λίταινα και τον Μένκα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 63' ο Λουκάο από αριστερά απείλησε για το 1-1, όμως ο πορτιέρο της Δόξας απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 65' αποβλήθηκε ο προπονητής των Μαυραετών Δημήτρης Σπανός για διαμαρτυρίες σε φάση που σταματήθηκε με οφσάιντ ο Μάρτινς ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μαντζάρη.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 80' όταν ο Κρουθ, που είχε περάσει στο 68' στο ματς, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαντζάρη τον οποίο και νίκησε γράφοντας το τελικό 2-0. Τα υπόλοιπα λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο με την Δόξα να παίρνει μία μεγάλη νίκη και τον Απόλλωνα να παραμένει μεν δεύτερος, αλλά με συγκάτοικους όπως είπαμε την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Πόντου.

Διαιτησία: Γιουματζίδης (Δέλλιος, Τζιουβάρας)

Δόξα Δράμας (Δημήτρης Σπανός): Μένκα, Σιώπης, Πεταυράκης, Καψάλης, Ανδρέου, Πατράλης, Μακρής, Μάρτινς (90+2' Σαμπανίδης), Κρητικός (68' Κρουθ), Μπαϊκαρά, Πέρεθ (61' Ρουγκάλας).

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης (71' Γκουντρουμπής), Κοντοές (46' Αγιώτης), Καρατάσιος, Χατζής, Λίταινας (77' Ζίκο), Μαρκολίνο, Τασιούλης, Μπραμπίγια, Λουκάο.