Βαθμολογία

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Φαλανιακός και Ηρακλής (PICS)

Το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΛ δεν ανέδειξε τελικά νικητή (0-0). Φαλανιακός και Ηρακλής άφησαν έτσι «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την διαφορά των δύο ομάδων να παραμένει στο τρίποντο υπέρ του γηραιού. Το παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3) στο ηλιόλουστο γήπεδο της Φαλάνης παρουσία πολλών θεατών.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι ήταν δυνατό, αμφίρροπο και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ, που τελικά δεν ήρθε. Το τελικό 0-0 δεν αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες με την διαφορά να παραμένει πολύ μικρή και εύθραυστη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο αφού στο 66’ αποβλήθηκε ο Φορτομάρης με δεύτερη κίτρινη.

Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως να βρίσκει… δίχτυα. Από την άλλη ο Ηρακλής στο πρώτο 45λέπτο δεν είχε «καθαρό μυαλό» με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται σωστά οι παίκτες του στην επιθετική γραμμή και έτσι να μην μπορεί να τελειώσει με αξιώσεις τις φάσεις που είχε. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς τέρμα.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο ματς, αλλά έχασε έναν πολύτιμο παίκτη από νωρίς με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές από τις δυνάμεις του. Παρόλα αυτά έχασε ευκαιρίες και προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε για το καλύτερο. Μάλιστα είχε και δοκάρι. Ο Φαλανιακός από την άλλη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν και από τις δύο ομάδες και το τελικό 0-0 φαντάζει δίκαιο. Το πάθος και οι προσωπικές μονομαχίες κυριάρχησαν ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κρατήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα.

Στο αγωνιστικό μέρος, στο 8’ από αριστερά μπήκε ο Τσιάκος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως ο έμπειρος Καραναστάσης έδιωξε τον κίνδυνο. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσιάκος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καραναστάση, έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 25’ φάουλ του Νάστα, ο Μανιώτης έκανε το σουτ, κόντραρε η μπάλα σε έναν όμιλο παικτών, βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Μάλτζαρη.

Οκτώ λεπτά αργότερα πολύ καλό σουτ του Λεσάϊ, πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκιουρσάνης έκανε ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, πέρασε όμως άουτ. Και στο 45’ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε απέναντι από τον Μάλτζαρη, με τον τελευταίο να διώχνει με τα πόδια.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ ο Λάμπρου έκανε το σουτ από δεξιά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα κεφαλιά του Ψωμολιά, η μπάλα δίπλα από την εστία.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας σκαφτό σουτ του Κακαβίτση, βρήκε η μπάλα και κατέληξε κόρνερ. Στο 75’ ο Κακαβίτσης πήρε τη κεφαλιά που πέρασε δίπλα από την εστία. Στο υπόλοιπο του αγώνα κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης, Μάνικος, Βαρσάμης (90’  Μπέης), Σούλι, Μαχαίρας, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Πανταζής Η. (70’ Λυγούρας Χ.), Ιωαννίδης (78’ Δημητρέλης), Τσιάκος, Λεσάϊ.

Ηρακλής (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Λάμπρου, Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Γιαννακόπουλος, Μανιώτης, Γκιουρσάνης, Νάστας, Φώτος (71’ Χριστίδης), Ζαφειρίου (88’ Ντιντής Θ.) Κακαβίτσης.  

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Μάνος, Δεδικούσης.