Βαθμολογία

Γεννηματά: «Ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς»

Νέα βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Πέμπτη (21/3) η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις δηλώσεις του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την ανάγκη ανάσχεση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές αλλά και αποτροπής εκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Περιέγραψε ο κ.Τσίπρας τους κινδύνους από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην κυβέρνηση», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς. Γι αυτό όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη μέσα από την αλλαγή της ηγεσίας της. «Το κοινό μας σπίτι, με όλα τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα του είναι ότι πιο ασφαλές έχουμε. Γι’ αυτό χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη μέσα από την αλλαγή της ηγεσίας της. Απάντηση στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι η προοδευτική ατζέντα για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάσαμε στη Μαδρίτη. Αύξηση του κατώτερου, μισθού, αύξηση της κατώτερης σύνταξης και αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους, η πρόταση που επεξεργάζεται ο Σολτς είναι μερικές μόνο από τις προοδευτικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.