Βαθμολογία

Νίκη για να κλειδώσει την οκτάδα ο Ολυμπιακός

Το τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δίνει σήμερα (21/3 22:30, Novasports 2) ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει την Γκραν Κανάρια για την 28η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη με την Μπάγερν και αν νικήσει και σήμερα στα Κανάρια τότε θα κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης δεδομένου ότι θα απομένουν δύο ματς στο ΣΕΦ και θα αρκεί μία απλή νίκη κόντρα σε Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Το ματς δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς μπορεί η Γκραν Κανάρια να έχει αποκλειστεί, αλλά δεν θα αδιαφορήσει και έχει κίνητρο να νικήσει μία πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκεται στο 14-13, ισόβαθμη με Μπασκόνια, Μιλάνο, Παναθηναϊκό, εκεί όπου μεταξύ των τεσσάρων ομάδων, τρεις θα προκριθούν και μία θα μείνει εκτός. Οι Πειραιώτες με νίκη θα πάνε στο 15-13 και με δεδομένο ότι Μιλάνο, Παναθηναϊκός παίζουν αντίπαλοι τότε σίγουρα θα είναι πάνω από τουλάχιστον μία ομάδα. Αν ηττηθούν τότε θα χρειάζονται απαραίτητα δύο νίκες στα τελευταία ματς για να είναι σίγουρα στους «8».

Το ματς όπως είπαμε δεν είναι καθόλου εύκολο απέναντι στην ομάδα των «παλιόφιλων» Κιμ Τιλί και Ντι Τζέι Στρόμπερι καθώς οι Ισπανοί, που είναι στο 7-20, δίνουν το τελευταίο τους παιχνίδι στην Ευρωλίγκα μπροστά στο κοινό τους και θέλουν να το συνδυάσουν με νίκη. Βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα είναι και το κρίσιμο ματς για την παραμονή στη Liga Edensa με την Ανδόρα, αλλά σίγουρα το κίνητρο σε αγώνα Ευρωλίγκας είναι πάντα ισχυρό.

Αγωνιστικά ο Μπλατ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Αγραβάνη και έδειξε το πλάνο του για τη νίκη, ενώ η Γκραν Κανάρια δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα.