Βαθμολογία

Νίκη για πρόκριση και Θανάση

Ακόμα ένας "τελικός" σήμερα (20/3 21:00 Novasports 2) για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, υπό την βαριά σκιά του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου, με τους "πράσινους" να υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια για την 27η αγωνιστική του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός μετά την μεγάλη νίκη στη Μόσχα θέλει ακόμα μία απέναντι στους Βάσκους που αν έρθει θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη. Μάλιστα αν η ομάδα του Ρικ Πιτίνο καλύψει και την διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς (86-77) τότε θα κάνει πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην οκτάδα.

Το "τριφύλλι" βρίσκεται στο 13-13, ενώ η Μπασκόνια στο 14-12 οπότε με νίκη της ομάδας του Πιτίνο, θα πάνε και οι δύο ομάδες στο 14-13, άρα με κάλυψη και της διαφοράς ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση ισχύος. Πρώτο ζητούμενο βέβαια είναι η νίκη και αν έρθει και με την διαφορά ακόμα καλύτερα.

Μεγάλο ατού φυσικά για τους Αθηναίους ο κόσμος που αναμένεται να γεμίσει το ΟΑΚΑ, σε μία δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη μέρα, ελέω του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το κλίμα θα είναι συναισθηματικά φορτισμένο και όλοι θέλουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον εκλιπόντα.

Αγωνιστικά ο Ρικ Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, εκτός φυσικά του Νίκου Παππά που χάνει όλη τη σεζόν, ενώ η μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό έδωσε στην ομάδα, ανάσες ενόψει της διαβολοβδομάδας, καθώς την Παρασκευή (22/3) υπάρχει ακόμα ένα κρίσιμο ματς, στο Μιλάνο με την Αρμάνι.

Από την άλλη ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Τόκο Σενγκέλια, Τζέισον Γκρέιντζερ, αλλά και οι Ματ Τζάνινγκ, Πάτο Γκαρίνο κάνοντας το έργο της ισπανικής ομάδας ακόμα δυσκολότερο.