Βαθμολογία

Η τελική ευθεία για την μάχη της παραμονής

Στη τελική ευθεία μπαίνει σιγά σιγά το πρωτάθλημα της Super League καθώς έμειναν ακόμα έξι αγωνιστικές πριν τον τερματισμό της φετινής σεζόν.

Ένα πρωτάθλημα το οποίο κατακτά ο ΠΑΟΚ μετά από την σεζόν 1984-1985, τον Ολυμπιακό να μένει εκτός τίτλων για δεύτερη σερί χρονιά και τους ΑΕΚ, Ατρόμητο να έχουν εξασφαλίσει τα προκριματικά του Europa League με μόνο διακύβευμα ποιος θα είναι τρίτος και ποιος τέταρτος.

Για την πέμπτη θέση, αν δεν κατακτήσει βέβαια το κύπελλο ο Αστέρας Τρίπολης ή η Λαμία, τον πρώτο λόγο έχει ο Άρης έχοντας αβαντάζ τεσσάρων βαθμών από τον Παναιτωλικό και πέντε από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα κύπελλα Ευρώπης.

Έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον έγκειται στη μάχη της παραμονής, εκεί που οκτώ ομάδες, ανάμεσα τους και η ΑΕΛ, άλλες με περισσότερες πιθανότητες, άλλες με λιγότερες δίνουν το νυν υπέρ πάντων αγώνα για να αποφύγουν την 14η και 15η θέση που οδηγούν στον υποβιβασμό, αλλά και την 13η που οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Όλα αυτά φυσικά αν τεθεί σε ισχύ η αναδιάρθρωση που είχε εξαγγείλει το καλοκαίρι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες και η τέταρτη από το τέλος να παίξει μπαράζ. Συν φυσικά αν δεν αλλάξει η απόφαση για υποβιβασμό του ΟΦΗ, λόγω του περιβόητου αγώνα με τον Αιγινιακό.

Οκτώ ομάδες λοιπόν δίνουν την δική τους μάχη για να αποφύγουν το μοιραίο και να μην ακολουθήσουν τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει ήδη αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία. Το athleticlarissa.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην μάχη της παραμονής με μια μικρή αναφορά στα τεκταινόμενα των οκτώ ομάδων, το πρόγραμμα τους μέχρι και το φινάλε, καθώς και τα δεδομένα που δημιουργούνται σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες.

ΞΑΝΘΗ 29 ΒΑΘΜΟΙ

Σε αρκετά καλή μοίρα βρίσκεται η ομάδα της Ξάνθης η οποία με 29 πόντους απέχει παρά ελάχιστους βαθμούς για την παραμονή της. Οι Ακρίτες, που στο πρώτο γύρο διεκδικούσαν την ευρωπαϊκή έξοδο, έκαναν κακό δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να μπλέκουν σε σενάρια παραμονής.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έχει τρία ματς εντός και τρία εκτός. Κατά σειρά θα παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, εν συνεχεία θα υποδεχτεί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πριν τελειώσει την τριάδα των αγώνων με τις μεγάλες ομάδες στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Προτελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Σμύρνης και στο φινάλε θα παίξει στην έδρα του Άρη.

Η Ξάνθη θέλει τουλάχιστον 3-4 βαθμούς για να πει ότι είναι άνετη και οι τρεις θα πρέπει να βρεθούν από το εντός έδρας με τον Απόλλωνα. Αν κερδίσει την Ελαφρά Ταξιαρχία μετά θα της φτάνει και ένας βαθμός που μπορεί να τον βρει οπουδήποτε καθώς πλην του προσεχούς αγώνα στη Πλατεία, όλα τα άλλα είναι με ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά. Ακόμα και ο Άρης που τον έχει στο φινάλε ενδεχομένως να είναι αδιάφορος έχοντας εξασφαλίσει την πέμπτη θέση.

Τέλος στα θετικά για την θρακιώτικη ομάδα ότι υπερτερεί στις ισοβαθμίες με Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, ενώ βρίσκεται σε απολύτη ισορροπία με Λαμία, Λεβαδειακό και εκκρεμεί αυτή με τον Πανιώνιο από τον οποίο πάντως είχε ηττηθεί στα Πηγάδια με 0-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ξάνθης:

Πανιώνιος (εκτός)

ΠΑΟΚ (εντός)

ΑΕΚ (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Απόλλων Σμύρνης (εντός)

Άρης (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες της με τις άλλες ομάδες:

Λαμία: ίδιο, Αστέρας Τρίπολης: υπερτερεί, ΑΕΛ: υπερτερεί, Πανιώνιος: εκκρεμεί, ΠΑΣ Γιάννινα: υπερτερεί, Λεβαδειακός: ίδιο, ΟΦΗ: υπερτερεί

ΛΑΜΙΑ 29 ΒΑΘΜΟΙ

Ουσιαστικά άνετη είναι και η Λαμία αναφορικά με την μάχη καθώς απέχει και εκείνη παρά ελάχιστους βαθμούς από την παραμονή της για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Οι Στερεοελλαδίτες με 29 πόντους, χρειάζονται και εκείνοι 3-4 ακόμα, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν και το κύπελλο όπου βρίσκονται στα ημιτελικά.

Τρία ματς εντός και άλλα τόσα εκτός για την ομάδα του Μάκη Χάβου η οποία ταξιδεύει στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα, υποδέχεται τον Πανιώνιο και μπαίνει στην «καυτή» τριάδα με τα ματς στην Τούμπα, αλλά και στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Φινάλε στη Ριζούπολη κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα.

Η Λαμία με δεδομένο ότι έχει τον Απόλλωνα, αν δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά μέχρι την αυλαία, λογικά δεν θα ...αυτοκτονήσει, οπότε μιλάμε μετά για μία ισοπαλία, η οποία μπορεί να έρθει ίσως στο εντός έδρας με τον Πανιώνιο. Βέβαια αυτό θα διεξαχθεί στον προθάλαμο του ημιτελικού, άρα το μυαλό θα βρίσκεται και εκεί.

Το άσχημο για την Λαμία είναι ότι πλην των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και φυσικά του Απόλλωνα, ουδείς θα είναι αδιάφορος κάτι που ανεβάζει λίγο τον βαθμό δυσκολίας. Πάντως η αγωνιστική εικόνα της στερεοελλαδίτικης ομάδας είναι τέτοια που δείχνει ότι θα βρει τους λίγους βαθμούς που χρειάζεται για να είναι και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες υπερτερεί σε τρεις, σε αυτές με ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΟΦΗ, ενώ έχει ισορροπία με Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι εκκρεμούν αυτές με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο εκεί που στα πρώτα ματς με τους Αρκάδες έφερε λευκή ισοπαλία, ενώ ηττήθηκε με 1-0 στη Πλατεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Λαμίας:

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

Πανιώνιος (εντός)

ΠΑΟΚ (εκτός)

ΑΕΚ (εντός)

Ολυμπιακός (εντός)

Απόλλων Σμύρνης (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες της με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: ίδιο, Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί, ΑΕΛ: υπερτερεί, Πανιώνιος: εκκρεμεί, ΠΑΣ Γιάννινα: ίδιο, Λεβαδειακός: υπερτερεί, ΟΦΗ: υπερτερεί

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 26 ΒΑΘΜΟΙ

Σε μία χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για Ευρώπη ο Αστέρας βρέθηκε χαμηλά από νωρίς και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει προς τα πάνω με συνέπεια να είναι και εκείνος μία από τις οκτώ ομάδες που δίνουν τον αγώνα της σωτηρίας. Οι Αρκάδες έχουν 26 βαθμούς και χρειάζονται ακόμα 6-7 για να πουν ότι είναι άνετοι.

Και οι Πελοποννήσιοι έχουν τρία ματς εντός και τρία εκτός με το αξιοσημείωτο ότι όλα είναι κόντρα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο κάτι που ανεβάζει και τον βαθμό δυσκολίας. Ο Αστέρας θα υποδεχτεί την Λαμία, θα ταξιδέψει στη Λάρισα και το ματς με την ΑΕΛ, πριν υποδεχθεί τον Λεβαδειακό. Η συνέχεια περιλαμβάνει τις δύσκολες εξόδους σε Γιάννενα, Ηράκλειο με ΠΑΣ και ΟΦΗ αντίστοιχα, πριν το φινάλε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με τον Πανιώνιο.

Στόχος φυσικά της ομάδας του Γιώργου Παράσχου είναι το 3/3 εντός, προκειμένου να έρθουν οι βαθμοί για την παραμονή. Αν κάποιο ή κάποια ματς στραβώσουν τότε θα πρέπει να ψάξει πόντους και στα εκτός, πράγμα δύσκολο καθώς και οι τρεις ομάδες που έχει εκτός, ποντάρουν στις έδρες τους, ειδικά ο ΠΑΣ με τον ΟΦΗ που έχουν δύσκολα εκτός, για να πάρουν βαθμούς. Συν τοις άλλοις ο Αστέρας έχει και τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Με δεδομένο ότι και τα έξι τελευταία ματς είναι με ομάδες που μάχονται για την παραμονή, όλες οι ισοβαθμίες, πλην αυτής με Ξάνθη που  είναι σε εκκρεμότητα. Στα πρώτα ματς οι Αρκάδες έφεραν 0-0 στη Λαμία, νίκησαν 2-0 την ΑΕΛ, επικράτησαν μέσα στη Λιβαδειά του Λεβαδειακού με 2-0, αλλά και 1-0 του ΠΑΣ και 2-1 του ΟΦΗ. Τέλος ηττήθηκαν 1-0 στη Πλατεία από τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης:

Λαμία (εντός)

ΑΕΛ (εκτός)

Λεβαδειακός (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

ΟΦΗ (εκτός)

Πανιώνιος (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: υστερεί, Λαμία: εκκρεμεί, ΑΕΛ: εκκρεμεί, Πανιώνιος: εκκρεμεί, ΠΑΣ Γιάννινα: εκκρεμεί, Λεβαδειακός: εκκρεμεί, ΟΦΗ: εκκρεμεί

ΑΕΛ 26 ΒΑΘΜΟΙ

Για τρίτη σεζόν η ΑΕΛ βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία, με τις άλλες δύο να είχαν ευτυχή κατάληξη για τους «βυσσινί», κάτι που μπορεί να συμβεί και φέτος. Η ομάδα της ΑΕΛ με 26 βαθμούς, ψάχνει και εκείνη, για να είναι σίγουρη 6-7 βαθμούς στα έξι τελευταία παιχνίδια για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Τρία ματς εντός και τρία εκτός για τους Λαρισαίους με το πρόγραμμα να είναι δύσκολο καθώς τα μισά είναι απέναντι στις μεγάλες ομάδες και τα άλλα κόντρα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο. Κατά σειρά η ΑΕΛ θα παίξει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης και θα επισκεφθεί την Πλατεία πριν τα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό εντός και ενδιάμεσα με την ΑΕΚ εκτός.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα θα πρέπει να πάρει τρεις βαθμούς από τον Αστέρα, ήτοι το θεωρητικά πιο βατό παιχνίδι και αν δεν βρει βαθμούς σε Γιάννενα, Νέα Σμύρνη, τότε αναγκαστικά θα χρειαστεί βαθμούς και από τα ματς με τους δύο Δικεφάλους και τους Πειραιώτες. Το καλό για την ΑΕΛ είναι ότι τα δύο από τα τρία είναι εντός, ενώ και οι τρεις τους είναι αδιάφοροι βαθμολογικά. Μοναδικό αρνητικό το αήττητο του ΠΑΟΚ καθώς ο Δικέφαλος θέλει να φτάσει χωρίς ήττα μέχρι το φινάλε.

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες οι «βυσσινί» υπερτερούν μόνο του Λεβαδειακού, ενώ υστερούν σε εκείνες με Ξάνθη και Λαμία και έχουν ισορροπία με τον ΟΦΗ. Αυτές που εκκρεμούν είναι με Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα. Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ ηττήθηκε 2-0 στην Τρίπολη και επικράτησε 4-2 του Πανιωνίου και 2-0 του ΠΑΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΛ:

ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Πανιώνιος (εκτός)

ΠΑΟΚ (εντός)

ΑΕΚ (εκτός)

Ολυμπιακός (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες της με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: υστερεί, Λαμία: υστερεί, Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί, Πανιώνιος: εκκρεμεί, ΠΑΣ Γιάννινα: εκκρεμεί, Λεβαδειακός: υπερτερεί, ΟΦΗ: ίδιο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 26 ΒΑΘΜΟΙ

Μέσα στις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό είναι μετά από αρκετά χρόνια ο Πανιώνιος. Ο Ιστορικός με 26 βαθμούς, μόνο άνετος δεν μπορεί να αισθάνεται σε μία δύσκολη σεζόν για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία ψάχνει και εκείνη αυτούς τους 6-7 βαθμούς προκειμένου να μην βρεθεί, μετά την σεζόν 1996-1997 εκτός μεγάλης κατηγορίας.

Και ο Πανιώνιος έχει ισορροπία στα ματς με τρία εντός και τρία εκτός, όλα με ομάδες που μάχονται για παραμονή. Οι «κυανέρυθροι» θα παίξουν με Ξάνθη εντός έδρας, θα ταξιδέψουν στη Λαμία για το ματς με τους Φθιώτες, πριν υποδεχτούν την ΑΕΛ και αγωνιστούν με Λεβαδειακό εκτός έδρας. Προτελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα κλείσουν τις υποχρεώσεις τους στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Τα πλέον κρίσιμα ματς για τους Νεοσμυρνιώτες είναι τα τρία εντός με την Ξάνθη, την ΑΕΛ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αγώνες που οι Αθηναίοι θα επιδιώξουν το 3/3 προκειμένου να παραμείνουν στη κατηγορία. Εξυπακούεται ότι αν κάποιο δεν είναι νικηφόρο, ίσως να φέρει την ομάδα του Μάντζιου στο να ψάξει και εκτός ...πρωτεύουσας βαθμούς. Στα υπέρ ότι μπορεί να βρει σε όλα βαθμούς, ενώ στα κατά ότι καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη κάτι που φέρνει και δυσκολίες.

Στις ισοβαθμίες όλες είναι ανοικτές, εκτός από εκείνη με τον ΟΦΗ που υπάρχει ισορροπία μετά τις δύο ισοπαλίες. Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την Ξάνθη εκτός και με το ίδιο σκορ την Λαμία και τον Αστέρα στη Πλατεία. Στα άλλα ισοπαλία (1-1) εντός με Λεβαδειακό και ήττες σε Λάρισα, Ιωάννινα με 4-2 και 3-1 αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανιωνίου:

Ξάνθη (εντός)

Λαμία (εκτός)

ΑΕΛ (εντός)

Λεβαδειακός (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: εκκρεμεί, Λαμία: εκκρεμεί, Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί, ΑΕΛ: εκκρεμεί, ΠΑΣ Γιάννινα: εκκρεμεί, Λεβαδειακός: εκκρεμεί, ΟΦΗ: ίδιο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 22 ΒΑΘΜΟΙ

Μετά από την σεζόν 2011-2012, πρώτη μετά την επιστροφή του και την μονιμοποιήση του στη μεγάλη κατηγορία, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπλέκει σε σενάρια παραμονής. Ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός έφερε τους Ηπειρώτες στο να μάχονται μετά από καιρό για την επιβίωσή τους. Το έργο τους σίγουρα δεν είναι εύκολο με 22 βαθμούς, ενώ έχουν και δύσκολο πρόγραμμα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, επίσης τρία ματς εντός και τρία εκτός, θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, πριν τα δύσκολα και κρίσιμα ταξίδια σε Λιβαδειά, Ηράκλειο και τα ματς με Λεβαδειακό, ΟΦΗ και πριν υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου θα παίξει προτελευταία αγωνιστική με τον Πανιώνιο στη Πλατεία και θα ολοκληρώσει στο «Ζωσιμάδες» με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά τα τέσσερα πρώτα ματς θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον του ΠΑΣ και αυτό διότι εκεί θα πρέπει να κερδηθεί μεγάλο μέρος των βαθμών, 9-10 που ενδεχομένως να χρειαστούν. Οι Γιαννιώτες θα επιδιώξουν σίγουρα το 2/2 με ΑΕΛ και Αστέρα εντός και από εκεί και πέρα θα ψάξουν για τέσσερις βαθμούς στα υπόλοιπα ματς. Στα θετικά ότι βρίσκει αδιάφορο τον ΠΑΟΚ αν βέβαια δεν παραμένει αήττητος μέχρι τότε, όμως μπορεί και ένας βαθμός απέναντι στον Δικέφαλο να αρκεί.

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες ο ΠΑΣ υστερεί με την Ξάνθη και έχει ισορροπία με Λαμία, ενώ οι υπόλοιπες εκκρεμούν. Στα ματς του πρώτου γύρου ο «Άγιαξ» της Ηπείρου ηττήθηκε με 1-0 στη Τρίπολη, αλλά και 2-0 στη Λάρισα από την ΑΕΛ, ενώ νίκησε Πανιώνιο και Λεβαδειακό στην έδρα του με 3-1 και 2-0 αντίστοιχα. Με τον ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος στα Ιωάννινα με 1-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα:

ΑΕΛ (εντός)

Λεβαδειακός (εκτός)

ΟΦΗ (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Πανιώνιος (εκτός)

ΠΑΟΚ (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: υστερεί, Λαμία: ίδιο, Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί, ΑΕΛ: εκκρεμεί, Πανιώνιος: εκκρεμεί, Λεβαδειακός: εκκρεμεί, ΟΦΗ: εκκρεμεί

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 20 ΒΑΘΜΟΙ

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια για τον Λεβαδειακό που για ακόμα μία σεζόν βρίσκεται στις ομάδες που μάχονται για την σωτηρία, με τα δεδομένα αυτή τη φορά να είναι πιο δύσκολα για τους Βοιωτούς. Με μόλις 20 βαθμούς ο Λεβαδειακός είναι σε πολύ δύσκολη θέση και ουσιαστικά πολύ δύσκολο να μιλάμε για απευθείας παραμονή, παρά για την συμμετοχή του στο μπαράζ.

Στα έξι τελευταία ματς, τρία εντός, τρία εκτός ο Λεβαδειακός θα παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, εν συνεχεία θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα ταξιδέψει στη Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα και θα παίξει εντός με τον Πανιώνιο, πριν το δύσκολο φινάλε με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στην στερεοελλαδίτικη πόλη.

Ο Λεβαδειακός για να σωθεί απευθείας θέλει αρκετούς βαθμούς και με βάση και το πρόγραμμα, αλλά και το -6 από εκεί μοιάζει δύσκολο. Για τους Βοιωτούς τα δύο προσεχή ματς με ΟΦΗ εκτός και ΠΑΣ Γιάννινα εντός είναι τα πλέον κρίσιμα καθώς από την μία θέλει να «καθαρίσει» τον ΟΦΗ και από την άλλη να κυνηγήσει τον ΠΑΣ που μοιάζει αυτή τη στιγμή ο πιο πιθανός του αντίπαλος για το μπαράζ. Αν ο Λεβαδειακός κερδίσει τους Ηπειρώτες και πάρει έστω και ένα βαθμό στο Ηράκλειο θα βρεθεί στη χειρότερη στο -1 από τους Γιαννιώτες αν οι τελευταίοι νικήσουν την ΑΕΛ.

Τα πλέον κομβικά ματς για τον Λεβαδειακό είναι αυτά που προαναφέραμε καθώς αν σε αυτά δεν έρθουν τέσσερις βαθμοί για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, τότε θα είναι αρκετά δύσκολη η ανατροπή των δεδομένων και ο σύλλογος θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2009-2010. Συν τοις άλλοις θα επικρατήσει και η απογοήτευση στο στρατόπεδο της ομάδας και δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι. Στα θετικά ότι βρίσκει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αδιάφορους συνεπώς μπορεί να πάρει και εκεί κάτι.

Τέλος μεγάλος βραχνάς και οι ισοβαθμίες καθώς οι Στερεοελλαδίτες υστερούν με Λαμία και ΑΕΛ, έχουν ισορροπία με Ξάνθη και εκκρεμούν οι υπόλοιπες. Όσον αφορά τα ματς του πρώτου γύρου ο Λεβαδειακός νίκησε μόνο τον ΟΦΗ, 2-1, ηττήθηκε εντός από Αστέρα Τρίπολης και εκτός από ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 αμφότερα, ενώ πήρε ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο στη Πλατεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Λεβαδειακού:

ΟΦΗ (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

Πανιώνιος (εντός)

ΠΑΟΚ (εκτός)

ΑΕΚ (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: ίδιο Λαμία: υστερεί Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί ΑΕΛ: υστερεί Πανιώνιος: εκκρεμεί ΠΑΣ Γιάννινα: εκκρεμεί ΟΦΗ: εκκρεμεί

ΟΦΗ 19 ΒΑΘΜΟΙ

Στην δυσκολότερη θέση από όλες τις ομάδες βρίσκεται ο ΟΦΗ ο οποίος έχει μόλις 19 βαθμούς και αυτή τη στιγμή απέχει τρεις από το μπαράζ παραμονής και επτά από την απευθείας παραμονή. Οι Κρητικοί θα χρειαστούν υπερβάσεις στη συνέχεια προκειμένου να φτάσουν ακόμα και στο μπαράζ, ενώ θεωρείται απίθανο να παραμείνουν απευθείας.

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα έχει σχετικά καλό πρόγραμμα εντός και δύσκολο εκτός, το οποίο ξεκινάει με το ματς με τον Λεβαδειακό στο Γεντί Κουλέ, συνεχίζεται στη συμπρωτεύουσα με αντίπαλο τον Άρη, εν συνεχεία υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και ταξιδεύει στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί θα φιλοξενήσουν τον Αστέρα και θα κλείσουν τους αγώνες τους στη πρωτεύουσα απέναντι στον Ατρόμητο.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι τα τρία ματς στο Ηράκλειο είναι do or die για τους «μελανόλευκους» που θέλουν πάση θυσία εννιά βαθμούς εκεί προκειμένου να πάνε στους 28 και μετά να ψάξουν εκτός έδρας για τους υπόλοιπους για να βρεθούν έστω στο μπαράζ. Αν υπάρξει έστω και μία απώλεια στα εντός, τότε ο ΟΦΗ θα πάρει την άγουσα για την παρακάτω κατηγορία καθώς μετά θα χρειαστούν δύο τρίποντα εκτός, πράγμα δύσκολο για μία ομάδα με μηδέν νίκες μακριά από την έδρα.

Βέβαια στα θετικά είναι ότι θα βρει αδιάφορο τον Ατρόμητο στο φινάλε, ίσως και τον Παναθηναϊκό αν το «τριφύλλι» χάσει τις ελπίδες του για πεντάδα, αλλά και πάλι μιλάμε για δύο ομάδες που είναι αρκετές κλάσεις καλύτερες από τον ΟΦΗ. Σίγουρα το έργο των Κρητικών είναι δύσκολο καθώς το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν αρκεί το απόλυτο στο Ηράκλειο. Μεγάλη ζημιά έκαναν οι χαμένοι βαθμοί εντός με Λαμία, ΑΕΛ, αλλά και στη Ριζούπολη με τον υποβιβασμένο Απόλλωνα.

Και στις ισοβαθμίες τα πράγματα δεν είναι καλά για τους νησιώτες καθώς υστερούν σε αυτές με Ξάνθη, Λαμία, αν και θεωρείται απίθανο να ισοβαθμήσει μαζί τους, όταν αυτές έχουν δέκα βαθμούς παραπάνω. Ο ΟΦΗ έχει απόλυτη ισορροπία στις ισοβαθμίες με Πανιώνιο και ΑΕΛ, ενώ εκκρεμούν αυτές με Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό. Στο πρώτο γύρο ηττήθηκε με 2-1 σε Τρίπολη, Λιβαδειά και απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στα Γιάννενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΟΦΗ:

Λεβαδειακός (εντός)

Άρης (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Παναθηναϊκός (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Ξάνθη: υστερεί, Λαμία: υστερεί, Αστέρας Τρίπολης: εκκρεμεί, ΑΕΛ: ίδιο, Πανιώνιος: ίδιο, ΠΑΣ Γιάννινα: εκκρεμεί, Λεβαδειακός: εκκρεμεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ