Βαθμολογία

«Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινές αξίες και κοινοί αγώνες»

Συνάντηση με τον Έβο Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Παρασκευής (15/3) ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βολιβίας ότι, μπορεί η χώρα του να είναι μακρινή, αλλά «μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας ότι για αυτό και άξιζε τον κόπο η επίσκεψή του στην Ακρόπολη, η οποία αποτελεί «ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας».

Όπως τόνισε ο Τσίπρας, «το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης. Από την πλευρά του εκείνος τον κάλεσε στη Βολιβία, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της, σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι η πόλη που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό για τους αγώνες που δίνουν για τη Δημοκρατία.