Βαθμολογία

Ένα ακόμη βήμα για τον Φαλανιακό (PICS)

Χωρίς να «ιδρώσει» ο Φαλανιακός προκρίθηκε την Τετάρτη (13/3) στην φάση των «8» του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, αφού επικράτησε με σκορ 0-3 του Πύρρου στο γήπεδο της Γαλήνης.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από πολύ νωρίς όταν και ο Φαλανιακός σημείωσε δύο γκολ στο 3’ και το 18’ αντίστοιχα. Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά μπήκε στο γήπεδο σοβαρή, πειθαρχημένη και αποτελεσματική με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Είναι γνωστό πως ο Φαλανιακός έχει φέτος δύο στόχους (πρωτάθλημα και κύπελλο) και δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή τη χρονική περίοδο που οι αγώνες έχουν μεγάλη σημασία.

Η νίκη ήταν το ζητούμενο για τον Φαλανιακό και το πέτυχε, απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που κάνει πορεία πρωταθλητισμού στην Α1’ ΕΠΣΛ και έχει στρέψει το βάρος του στο πρωτάθλημα αφού θέλει να είναι στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα «σαλόνια». Παρόλα αυτά ο Πύρρος το πάλεψε όσο μπορούσε σε ένα ματς που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο.

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση, ο Φαλανιακός σκόραρε. Στο 3’ το φάουλ εκτέλεσε ο Τσιάκος, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Πανταζής Γ. και την δεύτερη ο Λυγούρας Β. που άνοιξε το σκορ (0-1).

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πύρρος έχασε ίσως την μεγαλύτερή του ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα με τον Λίτσα να παίρνει τη κεφαλιά μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατύρι.

Δέκα λεπτά μετά ο Φαλανιακός έκανε το 0-2. Ο Λυγούρας Χ. έκανε το πρώτο σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο κίπερ του Πύρρου και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης είδε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μούρι έκανε ένα πολύ καλό σουτ από πλάγια αριστερά η μπάλα πέρασε όμως άουτ. Το 0-3 έγινε στο 44’ όταν ο Δημητρέλης με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πραγματικά υπέροχο γκολ, σπάνιας ομορφιάς!

Στην επανάληψη δεν έγιναν μεγάλες φάσεις με τους φιλοξενούμενους να κάνουν από νωρίς αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νέα παιδιά. Από την άλλη ο Πύρρος το πάλεψε με στόχο να σημειώσει κάποιο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Η μεγαλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Τριαντακωνσταντή να κάνει το σουτ απέναντι από τον Παπαγούλα όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.

Πύρρος (Κώστας Βασίλης): Κουσιάς, Μαρούδης, Πότση, Λέτσιος, Κάτσης (58’ Μάρης), Παύλου, Κάτσας (79’ Σκέμπι), Τζόγκας, Νικούλης, Μούρι (67’ Τριαντακωνσταντής), Λίτσα (63’ Λάτα).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής (80’ Παπαγούλας), Μάνικος, Βαρσάμης, Σούλι, Μαχαίρας, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Ιωαννίδης (46’ Ντανίκας), Λυγούρας Χ. (46’ Καρακίτσιος), Τσιάκος, Δημητρέλης (58’ Ακριβόπουλος).

Διαιτητική τριπλέτα: Στάϊκος, Μάνος, Δεδικούσης.