Βαθμολογία

Μάχη Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, να τσεκάρει ο Προμηθέας

Γνωστές θα γίνουν σήμερα (13/3) οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League εκεί που ελπίζουμε να είναι και οι δύο πιθανές ελληνικές ομάδες.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Τενερίφη - Προμηθέας οι αναμετρήσεις που μας ενδιαφέρουν, εκεί που στο πρώτο ζευγάρι η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα από τη νίκη στη Πυλαιά, ενώ ο σύλλογος της Πάτρας θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (19:30 ΕΡΤ Sports) η Ένωση έχει το προβάδισμα από το πρώτο ματς και τη νίκη της με 84-75 στην έδρα του ΠΑΟΚ και θέλει να τσεκάρει την πρόκριση, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει την ανατροπή και τη νίκη στην Αθήνα.

Αγωνιστικά ο Λούκα Μπάνκι δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Ξανθόπουλο και Καββαδά, ενώ αμφίβολος είναι ο Θίοντορ. Από την άλλη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζαμάλ Τζόουνς που έχει τεθεί νοκ-άουτ μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Δύο ώρες αργότερα (21:30 Novasports 1) ο Προμηθέας καλείται να ολοκληρώσει την υπέρβαση απέναντι στην Τενερίφη, έχοντας ως προίκα το +12 του πρώτου αγώνα, χωρίς άγχος απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, η οποία με τίποτα δεν θέλει να μείνει εκτός θεσμού τόσο νωρίς.

Αγωνιστικά ο Μάκης Γιατράς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λίποβι που έμεινε στην Ελλάδα καθώς έχει υποστεί δηλητηρίαση, ωστόσο επανέρχονται οι Χολ και Μπράουν. Μία σημαντική απώλεια για την κάτοχο του θεσμού του 2017 καθώς νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Χαβιέρ Μπεϊράν.

Στα προημιτελικά ο νικητής του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπάνβιτ - Μπάμπεργκ, ενώ ο νικητής του Τενερίφη - Προμηθέας θα κοντραριστεί με το νικητή του Χάποελ Ιερουσαλήμ - Νεπτούνας. Οι πρώτοι προημιτελικοί θα λάβουν χώρα 26-27 Μαρτίου και οι ρεβάνς 2-3 Απριλίου.