Βαθμολογία

Μια ξεχωριστή ημέρα στο Ομορφοχώρι Λάρισας (PICS/VIDEO)

Η Καθαρά Δευτέρα (11/3) ήταν ξεχωριστή για το Ομορφοχώρι Λάρισας, αφού τιμήθηκε δεόντως με όλα τα ήθη και έθιμα που προστάζει η μέρα.

Της Βάσως Γκατζούλη

Βοήθησε πολύ σε αυτό ο ηλιόλουστος καιρός και έτσι πλήθος κόσμου κατέκλισε την όμορφη πλατεία του χωριού, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Λάρισα. Γονείς με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι παρέστησαν στην εκδήλωση. Το παρόν έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος αφού είναι και η καταγωγή του από το Ομορφοχώρι, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας και την ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού ο κ. Γιώργος Μαξιμιάδης.

Επίσης παρόντες όλα τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου με έτος ίδρυσης το 1983, αφού εκείνη ήταν που οργάνωσαν όλη αυτή την εκδήλωση. Μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο η παραδοσιακή φασολάδα, καθώς και ελιές με χαλβά και κρασί.

Ο κλόουν διασκέδασε τους μικρούς καρναβαλιστές με χορούς και τραγούδια, επίσης αναβίωσε ένα έθιμο που κρατάει χρόνια η «χάσκα» με τον χαλβά και στο φινάλε το γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς που πλέχθηκε μέχρι την τελευταία κορδέλα. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί το διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Δείτε εικόνες από το athleticlarissa που κάλυψε την εκδήλωση…

Δείτε βίντεο από το athleticlarissa που κάλυψε την εκδήλωση…

">http://

">http://

">http://

">http://