Βαθμολογία

Η αναδιάρθρωση έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει πως η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος θα προχωρήσει όπως είχε προβλεφθεί εξ αρχής, διαβεβαιώνει ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί από τις αρχές της νέας περιόδου και προαναγγέλλει αποχώρηση της ΕΛΑΣ από τη φρούρηση των γηπέδων. Προτρέπει την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης στο μπάσκετ.

Το Grexit παραμένει πάνω στο τραπέζι δηλώνει με αποκλειστική του συνέντευξη στο News24/7 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ αποστέλλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας πως «αυτή εδώ η κυβέρνηση δεν ήρθε για να αλλάξει χέρια στα κλειδιά της παράγκας, αλλά για να την γκρεμίσει».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τους παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ειλικρινής βούληση απ’ όλες τις πλευρές για συνεργασία και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι είναι μάταιη. «Το φαινόμενο της κόντρας μεταξύ των μεγάλων, η οποία φτάνει στα άκρα δεν είναι τωρινό, παρατηρείται εδώ και δεκαετίες και ο λόγος-όπως έχω ξαναπεί- έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παράγοντες δεν βρίσκονται στο ποδόσφαιρο επειδή το αγαπούν, αλλά επειδή θέλουν μέσω αυτού. να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι, ενώ η τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση «δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο». «Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής» υπογραμμίζει.

Διαβεβαιώνει ότι «το VAR θα χρησιμοποιείται στη Super League, αποτελώντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα», στη μάχη που δίνεται για την εξάλειψη των «σκιών» που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα»– σύμφωνα με πληροφορίες του news24/7 θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά αν όχι από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, τουλάχιστον από τις πρώτες αγωνιστικές της νέας σεζόν.

Αποκαλύπτει ότι ετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η ΕΛΑΣ να πάψει να φρουρεί τα γήπεδα: «Μαζί με την UEFA και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες τις Ευρώπης, επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει. Δεν θα νομοθετήσουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κάνουμε κάτι. Σκοπός μας λοιπόν είναι να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα και οι ΠΑΕ να έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει μέσα σε αυτά. Όπως στα θέατρα η αστυνομία δεν διαδραματίζει το ρόλο του ταξιθέτη έτσι και στα γήπεδα την ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ, οι σεκιούριτι θα πάρουν αυξημένες αρμοδιότητες, κατά τα πρότυπα των ανθρώπων ασφαλείας στα αεροδρόμια και η δράση τους δεν θα περιορίζεται στην ταυτοπροσωπία και το σωματικό έλεγχο».

Προειδοποιεί πως το Grexit «προφανώς και δεν έχει φύγει από το τραπέζι», με μία μόνο διαφορά, όπως υπογραμμίζει: «Πλέον δεν κινδυνεύουμε με Grexit λόγω των παρεμβάσεων της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά κινδυνεύουμε λόγω συμπεριφορών που πηγάζουν από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είμαι αισιόδοξος πως και καλύτερες ημέρες θα δούμε και το Grexit θα αποφευχθεί οριστικά και αμετάκλητα».

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή του για την κρίση στο μπάσκετ, με την οποία προτρέπει ουσιαστικά την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες: «Για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα στο χώρο του μπάσκετ, για τα όποια παράπονα και ενστάσεις υπάρχουν, είναι ενήμερη η FIBA. Η ΕΟΚ είναι αυτή που θα πρέπει να αφουγκραστεί όσους διαμαρτύρονται και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις για την εκτόνωση της κατάστασης. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πλευρές θα σκεφτούν με σύνεση και δεν θα οδηγηθούμε σε όξυνση της κρίσης».

πηγή: news247.gr