Βαθμολογία

Ματσάρα στο Τορίνο, τσεκάρει η Σίτι

Δύο ακόμα εισιτήρια θα γίνουν γνωστά σήμερα (12/3) για την προημιτελική φάση του Champions League με τις ρεβάνς Γιουβέντους - Ατλέτικο και Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε.

Στο πρώτο ζευγάρι η Ατλέτικο έχει το προβάδισμα μετά το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης στη Μαδρίτη, ενώ στο έτερο ζευγάρι η Σίτι θέλει να τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με την Ατλέτικο να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Η Γιούβε έχει καπαρώσει τον τίτλο στη Serie A, ωστόσο αυτό που θέλουν στο Τορίνο είναι η κατάκτηση του Champions League και σίγουρα αποκλεισμός από τους "16" θα είναι ισχυρό πλήγμα. Από την άλλη η Ατλέτικο είναι στο -7 από την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα και ψάχνει την διάκριση στο Champions League και γιατί όχι και έναν τελικό που φέτος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της.

Αυτό που θα επιδιώξει η "Κυρία" θα είναι ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να βάλει άγχος στη πλευρά της Ατλέτικο, η οποία με το γνωστό της παιχνίδι θα επιδιώξει να κρατήσει μακριά την Γιουβέντους από τα καρέ της και όσο θα περνάει η ώρα τόσο η πρόκριση θα είναι σε εκείνη και το άγχος θα μεταφέρεται στους παίκτες της ιταλικής ομάδας.

Αγωνιστικά ο Αλέγκρι έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κουαδράδο, Ντε Σίλιο, Μπαρτζάλι, Ντάγκλας Κόστα, Κεντίρα καθώς και ο τιμωρημένος Άλεξ Σάντρο. Προβλήματα όμως έχει και ο Ντιέγκο Σιμεόνε καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς, όπως και οι τιμωρημένοι Ντιέγκο Κόστα, Πάρτεϊ.

Πριν τη φετινή τους συνάντηση, οι δύο ομάδες είχαν συγκρουστεί στους ομίλους το 2014, με 0-0 στο Τορίνο και 1-0 στη Μαδρίτη με γκολ του Αρντά Τουράν σε έναν όμιλο που συμπλήρωναν επίσης ο Ολυμπιακός και η Μάλμε. Τότε Ιταλοί και Ισπανοί πήραν παρέα το εισιτήριο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΣΑΛΚΕ

Να μην την πατήσει όπως η Ρεάλ απέναντι στον Άγιαξ και η Παρί απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει η Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς απέναντι στη Σάλκε την οποία είχε νικήσει με 3-2 στο πρώτο ματς.

Η Σίτι είναι το λογικό φαβορί για την πρόκριση στους "8" ωστόσο οι Πολίτες δεν παίρνουν αψήφιστα την γερμανική ομάδα καθώς επ ουδενί δεν θέλουν να πάθουν ότι έπαθαν Ισπανοί και Γάλλοι στα ματς που αναφέραμε.

Οι Άγγλοι οδηγούν την κούρσα στην Premier League και θέλουν το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αλλά ψάχνουν και την διάκριση στο Champions League, ενώ η Σάλκε δίνει μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα προκειμένου να μην ζήσει έναν ντροπιαστικό υποβιβασμό. Πάντως οι Γερμανοί χωρίς άγχος θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό.

Αγωνιστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ντε Μπρόινε, Μεντί, Μπράβο και Κομπανί, αλλά και στους τιμωρημένους Φερναντίνιο, Οταμέντι, ενώ αμφίβολος είναι ο Στόουνς. Από την άλλη ο Ντομένικο Τεντέσκο για την Σάλκε δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καλιγιούρι, Μασκαρέλ, Σεπφ και τους τιμωρημένους για πειθαρχικά παραπτώματα Χαρίτ και Ουτ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές. Το 1970 στα ημιτελικά του Κυπελλούχων με τη Σίτι να προκρίνεται με 5-1 στη ρεβάνς μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς. Το 2008 κοντραρίστηκαν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA με την αγγλική ομάδα να κερδίζει 2-0 στο Γκελζενκίρχεν.

Αναλυτικά:

22:00

Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε: Cosmote Sport 1

Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης: Cosmote Sport 2