Βαθμολογία

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού, έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Μπορεί ο καιρός να μας έκανε το... χατίρι να απολαύσουμε τις Απόκριες και να κάνουμε Κούλουμα με καλοκαιρία, αλλά το σκηνικό αλλάζει δραματικά ήδη από την Τρίτη (12/3).

Η ΕΜΥ εξέδωσε την Καθαρά Δευτέρα (11/3) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και χιόνια.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη (12/3) οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού αιγαίου, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Την Τετάρτη (13/3) τα ίδια φαινόμενα θα επηρεάσουν: Τις πρωινές ώρες την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ένταση των ανέμων την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. 

Παράλληλα, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 με 12 βαθμών, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Επίσης, αναμένονται χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.