Βαθμολογία

Με ηγέτες Ντέλετιτς, Σικάφκα, ΑΕΛ – Λεβαδειακός 2-0 (PICS)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε σήμερα (10/3) η ομάδα της ΑΕΛ η οποία επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο AEL FC ARENA για την 24η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» επιβλήθηκαν σχετικά άνετα του Λεβαδειακού πετυχαίνοντας δύο τέρματα στην επανάληψη με σκόρερ τους Μίλος Ντέλετιτς και Ευγκένι Σικάφκα, αμφότερα στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που η ΑΕΛ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της.

Έτσι η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έφτασε τους 26 βαθμούς και κράτησε τον Λεβαδειακό στους 20, ενώ έχει και την ισοβαθμία μαζί του καθώς στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στη Λιβαδειά. Από την άλλη ο Λεβαδειακός παραμένει σε δύσκολη θέση.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα με ανοιξιάτικο καιρό η ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό αναμετρήθηκαν στο AEL FC ARENA με στόχο τη νίκη. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κυρίως βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που καθάρισαν οι Ντέλετιτς, Σικάφκα.

Οι Λαρισαίοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν φάσεις, πλην αυτών στο 18’ με Μπέρτο και στο 34’ με Λεοζίνιο. Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν απείλησε, πλην μίας περίπτωσης με τον Μαρκόφσκι.

Στην επανάληψη τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Λεβαδειακός μπήκαν δυνατά με στόχο το γκολ με τους «βυσσινί» να απειλούν με τους Ντέλετιτς και Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ ο Λεβαδειακός απείλησε και πάλι με τον Μαρκόφσκι.  Η ΑΕΛ βρήκε το γκολ που έψαχνε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλετιτς, πέναλτι που προήλθε από χέρι του Ρεχιασβίλι μετά από σέντρα του Σικάφκα που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς.

Στο 78’ ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παντελιάδη και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για εκείνον. Τα πάντα κρίθηκαν στο 82’ όταν η ΑΕΛ μετά από ωραία συνεργασία Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι και Σικάφκα έφτασε στο 2-0 και τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία.

Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με την ΑΕΛ να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της και τον Λεβαδειακό να αμύνεται καλά. Οι «βυσσινί» με συνεχόμενα κόρνερ προσπάθησαν να βάλουν στα καρέ τους, τους Βοιωτούς, όμως στο πρώτο τέταρτο δεν απείλησαν. Στο 17' το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω τραυματισμού του Μαρκόφσκι στη μύτη.

Πρώτη τελική στο 18' για τους γηπεδούχους όταν ο Μπέρτος πήρε την πάσα από τον Λεοζίνιο, έκανε το σουτ όμως ο Μπάγιτς μπλόκαρε την μπάλα. Η ΑΕΛ έχασε την πρώτη ουσιαστική φάση της στο 34’ όταν ο Zίβκοβιτς από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Ντέλετιτς αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Με την συμπλήρωση των 40 λεπτών αγώνα η πρώτη τελική για τους Βοιωτούς με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι και τον Κρίστινσον στη σωστή θέση να μπλοκάρει την μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαβαντονγκό έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, προχώρησε όσο χρειάστηκε, όμως το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο με την μπάλα να περνά άουτ.

Πιο δυνατά μπήκαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες με την ΑΕΛ να απειλεί στο 47’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ντέλετιτς και σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μπάγιτες, ενώ στο 51’ σε εκτέλεση κόρνερ του Σαβαντονγκό ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά με την άμυνα της ΑΕΛ να διώχνει την μπάλα.

Στο 59’ από σέντρα του Ζίβκοβιτς ο του Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ και στο 61’ σουτ του Μίλος Ντέλετιτς είχε την ίδια κατάληξη. Στο 64’ ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε στο ματς τον Σικάφκα, αντί του αρνητικού Νούνιτς και πέντε λεπτά αργότερα δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του.

Ο Λευκορώσος άσος με κούρσα από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ρεχιασβίλι και τον ρέφερι Βρέσκα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μίλος Ντέλετιτς με τεράστια ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς όλων στο AEL FC ARENA.

Με την συμπλήρωση 78 λεπτών αγώνα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παντελιάδη, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Στο 82’ η ΑΕΛ έφτασε στο 2-0 και τα πάντα κρίθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντέλετιτς έδωσε ωραία πάσα στον Γιακιμόφσκι ο οποίος από τα αριστερά έδωσε έτοιμο γκολ στον Σικάφκα και ο τελευταίος στο κενό τέρμα πέτυχε το 2-0. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες καθώς στο 90’ τραυματίστηκε ο Ιωαννίδης, μόλις 9 λεπτά αφότου είχε μπει στο ματς, καθώς είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Η ΑΕΛ πήρε αυτό που ήθελε, τους τρεις βαθμούς δηλαδή και πλέον πάει με άλλον αέρα στα Γιάννενα εκεί που το επόμενο Σάββατο (16/3 19:30) θα δώσει ακόμα μία μάχη για την παραμονή. Ο Λεβαδειακός δίνει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας, αρκετά κρίσιμο πλέον για αυτόν, απέναντι στον ΟΦΗ.

Διαιτησία: Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας), Βοηθοί: Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)

ΑΕΛ (Tζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73’ Γιακιμόφσκι), Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς (85’ Μπαργκάν), Νούνιτς (64’ Σικάφκα).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (81’ Άνγκουα), Κονέ (46’ λ.τ. Μητρόπουλος), Ρεχιασβίλι, Νανζίς, Μαρκόβσκι.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ