Βαθμολογία

Νίκη και καλή μπάλα ο Φαλανιακός (PICS)

Ένα εύκολο μεσημέρι είχε ο Φαλανιακός, αφού επικράτησε με σκορ 3-0 του Αετού Αμυγδαλέας για την 21η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΛ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο (9/3) στο γήπεδο της Φαλάνης κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες. Η ομάδα της Φαλάνης έδειξε αντίδραση μετά την μοναδική ήττα που έχει από την Λάρισα 2012 την περασμένη αγωνιστική. Έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατοχής, οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δίκαια στο τέλος πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει «φτερά» στα πόδια των παικτών της Φαλάνης που απ’ ότι φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι, άφησαν στο παρελθόν τις όποιες βαθμολογικές απώλειες έκαναν και πλέον μπήκαν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έτοιμοι για όλα.

Η ομάδα της Φαλάνης αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με περίσσιο πάθος, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε το σκορ να είναι πολύ μεγαλύτερο αν οι παίκτες της ευστοχούσαν στις ευκαιρίες που είχαν.

Από την άλλη ο Αετός Αμυγδαλέας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη ροή του ματς και σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά όμως θα το παλέψει μέχρι τέλους για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στη μάχη της παραμονής.

Από τα πρώτα λεπτά ο Φαλανιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 9’ ο Μαχαίρας έκανε το σουτ όταν βρέθηκε στην αντεπίθεση, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 13’ ο Τσιάκος με ωραίο σουτ από δεξιά άνοιξε το σκορ για το 1-0 (το γκολ το αφιέρωσαν οι παίκτες στον Βασίλη Φλώρο που τραυματίστηκε στο Δαμάσι). Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Φαλανιακός έχασε κλασσικές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’ ο Λεσάϊ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή είδε τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 2-0.

Τρία λεπτά μετά ο Παππάς έκανε τη σέντρα – σουτ από δεξιά, δύσκολα μπλόκαρε ο κίπερ της Αμυγδαλέας. Και στο 60’ τη σέντρα έκανε από δεξιά ο Τσιάκος και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων Βαρλάγκας στην προσπάθειά του να διώξει σημείωσε αυτογκόλ για το τελικό 3-0.

Στη συνέχεια του ματς δεν άλλαξε κάτι με τον κόουτς του Φαλανιακού Τάσο Μπεριτζά να βάζει στο παιχνίδι και νέα παιδιά με πολύ μέλλον όπως ο Καρακίτσιος και ο Ντανίκας που έδειξαν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης, Μάνικος, Βαρσάμης (65’ Καρακίτσιος), Σούλι, Μαχαίρας, Λυγούρας, Πανταζής Γ., Παππάς (65’ Ντανίκας), Ιωαννίδης (76’ Ακριβόπουλος), Τσιάκος, Λεσάϊ (60’ Δημητρέλης).

Αετός Αμυγδαλέας (Μάκης Αλεξούδης): Κωνσταντίνου, Καλαϊτζής, Βαρλάγκας, Περδίκης, Παπακωστούλης (65’ Μακρίδης), Παραφέστας, Παρασκευούδης, Ντάλλας, Κουρούκας (75’ Γκαραβέλης), Φιλίππου (15’ Πλης), Παπαδήμου (57’ Ντάσκας).

Διαιτητική τριπλέτα: Νίτσας, Καραμπούλας, Κοσμάνος.