Βαθμολογία

«Έπρεπε να έχουμε την ηρεμία να διαχειριστούμε το παιχνίδι...»

Στο ισόπαλο 2-2 με τον Πλατανιά έμεινε ο ΑΟΧ-Κισσαμικός στο χανιώτικο ντέρμπι, με τον Αλέξανδρο Βοσνιάδη να δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι έπρεπε οι ποδοσφαιριστές του να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι, όταν ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 σε 2-1.

«Σε ένα ντέρμπι για τα Χανιά ξεκινήσαμε όσο πιο άσχημα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πήγε λάθος ο σχεδιασμός μας, με πολλά ατομικά λάθη, λάθος το γκολ που δεχθήκαμε και πολλά αναίτια γυρίσματα προς τα πίσω ενώ ήμασταν μόνοι μας. Γενικά μία κατάσταση που μας προβλημάτισε σε εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού. Τα πολλά αβίαστα λάθη έδωσαν κουράγιο στον αντίπαλο, εμπιστοσύνη περισσότερο σε αυτά που μπορεί να κάνει και ψυχολογία με το γκολ που του δώσαμε.

Μέσα από αυτή τη δυσκολία έπρεπε να βρούμε λύσεις και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Κάναμε δύο φάσεις με τον Ρίσκι και στη λήξη του ημιχρόνου, αλλά δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε και πήγαμε στο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την ομάδα, να της δώσουμε τη δυνατότητα να σκεφτεί αλλιώς, γιατί έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση και να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε την κατοχή, πιέσαμε τον αντίπαλο και κάποια στιγμή πήγαμε σε αλλαγή σχηματισμού, ήμασταν προετοιμασμένοι ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει με την είσοδο του Βρεττού. Μας βγήκε σε καλό αυτό και πετύχαμε γρήγορα δύο τέρματα και εκεί που έπρεπε να διαχειριστούμε το παιχνίδι ξαφνικά σε ένα δεκάλεπτο δεχθήκαμε την ισοφάριση, με όποιο τρόπο τη δεχθήκαμε, που χτύπησε η μπάλα εκεί που χτύπησε και μπήκε στα δίχτυα. Απαγορεύεται από την ώρα που έχουμε γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι να μην έχουμε την ηρεμία να το διαχειριστούμε. Ενα παιχνίδι που έπρεπε να ρίξουμε το ρυθμό, να ελέγξουμε την μπάλα και από εκεί και μετά να βρούμε τις φάσεις μας για να διευρύνουμε το σκορ. Γιατί ήδη η ψυχολογία ήταν υπέρ μας. Δυστυχώς όμως δεχθήκαμε ένα τέρμα και αυτό είναι μάθημα για τη συνέχεια για εμάς. Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στα παιδιά, επανήλθαν από μία πολύ κακή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, γύρισαν το παιχνίδι. Θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχειά μας αν δεν δεχόμασταν το γκολ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

Τι να πω γι' αυτά τα παιδιά; Από την ώρα που ήρθαμε στην ομάδα, το πιο σημαντικό και δεν το έχει αντιληφθεί κανείς, είναι η 11η αγωνιστική, εμείς η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Πόντου έχουμε τους περισσότερους βαθμούς. Αν κερδίζαμε σήμερα θα ήμασταν μόνοι πρώτοι σε αυτή τη συγκομιδή. Μόνο καλά λόγια έχω για τους παίκτες μας, είναι στεναχωρημένοι μέσα που χάθηκε η νίκη, αλλά συνεχίζουμε ήρεμα. Θα κοιτάξουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να είμαστε έτοιμοι σε ένα διήμερο μέσα να μπορούμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι μας. Εχουμε προβληματάκια με τραυματισμούς και κάποια παιδιά που είναι δηλωμένα στο επόμενο παιχνίδι. Με το υπάρχον υλικό θα δώσουμε τη μάχη μας για να μπορέσουμε να είμαστε όπως πρέπει ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε, τον θέλουμε περισσότερο κοντά μας. Πιστεύω με παρουσίες σαν του δευτέρου ημιχρόνου σιγά-σιγά και το γήπεδο θα γεμίζουμε και μεγαλύτερη ώθηση θα παίρνουμε από τον κόσμο που έρχεται και μας βοηθάει. Καλή συνέχεια στον Πλατανιά και στον συνάδελφο», είπε ο Βοσνιάδης.

Ενώ για το αν επηρέασε η μεγάλη νίκη στον Βόλο τους παίκτες του και μπήκαν πιο χαλαρά στο παιχνίδι, σχολίασε: «Όχι. Πήγε λάθος η πρώτη-δεύτερη πάσα και από εκεί και μετά ανεξήγητα αρχίσαμε να κάνουμε πολλά αβίαστα λάθη, που έδειξε ότι κάποια παιδιά είδαν λίγο παραπάνω το παιχνίδι, ίσως αγχώθηκαν. Δεν μπορείς με τη νίκη που πετύχαμε στον Βόλο, σε ένα ντέρμπι με μία ομάδα που είναι από εδώ και ξέρουμε τη σημασία αυτών των παιχνιδιών να είναι χαλαρός κανένας. Απλώς δεν τους βγήκε το παιχνίδι. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά και τα λάθη και οι κακές μέρες.

Αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα επανήλθε αργά ή γρήγορα, έπαιξε ένα ημίχρονο για να κερδίσει και αν δείτε μετά το 2-2 και τη φάση του Λουκίνα έχουμε άλλες δύο φάσεις μέσα στην περιοχή, με την κεφαλιά του Μουμίν και του Σισέ, από στατικές φάσεις και δε βρήκαμε εστία ενώ ήμασταν σε πολύ κοντινό χώρο με τα δοκάρια. Δώσαμε τη μάχη μας, δεν ήρθε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά για ό,τι έχουν πετύχει το χρονικό διάστημα που είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε για να πάρουμε όπου μπορούμε βαθμούς παραπάνω για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη βαθμολογική κατάληξη».

Από την πλευρά του, ο σκόρερ των δύο γκολ Νίκος Βρεττός ανέφερε αρχικά: «Ξέραμε ότι είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα τοπικό ντέρμπι, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον και θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε πολύ και γι' αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα πάμε παρακάτω για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε».

Επίσης, είπε:

Για τα δύο γκολ που πέτυχε προερχόμενος από τον πάγκο: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για εμένα. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα να βάζεις δύο γκολ και να μην είσαι χαρούμενος».

Για το αν του έφερε γούρι το… βάψιμο των μαλλιών: «Ήταν μία ανανέωση για μένα. Σε κάθε παιχνίδι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, θα κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι βγει».

Για το τι έχει αλλάξει στα τελευταία δέκα παιχνίδια και η ομάδα του βγάζει μία διαφορετική και καλύτερη εικόνα: «Έχουμε έρθει πολύ πιο κοντά σαν ομάδα. Μας έχει βοηθήσει και ο προπονητής σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε πολύ δεμένοι και είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα οι παίκτες να μην είναι φίλοι μόνο στο γήπεδο, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάτι που δεν κάναμε στον πρώτο γύρο και το κάνουμε τώρα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό, γιατί έρχεσαι πιο κοντά και είναι ένα κομμάτι που παίζει και αυτό τον ρόλο του».