Βαθμολογία

Βαρούχας: «Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα με το VAR...»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα «φιλοξενήθηκε» ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο κ. Βαρούχας αναφέρθηκε στις κρίσιμες φάσεις και τις αποφάσεις των διαιτητών που με τη χρήση VAR έκριναν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα στους αγώνες του Champions League.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Βαρούχα:

Τα προβλήματα του VAR είναι καλό να καθίσουν να τα δουν και να τα διορθώσουν. Σε κράτη όπως είναι η Αγγλία και η Γερμανία βλέπετε τι γίνεται. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα εάν κάνεις λανθασμένη χρήση του VAR…

Πιστεύω ότι πιο μεγάλη εμπειρία πρέπει να έχει εκείνος που είναι στο VAR, παρά εκείνος που είναι στο γήπεδο. Ο Τσακίρ και ο Σκόμινα είναι από τους καλύτερους στην UEFA.

Κατ’ αρχάς τη φάση τη βλέπει μπροστά του ο Σκόμινα, δεν είναι ανάγκη να πάει στο VAR. Το χέρι δεν είναι μαζεμένο, γυρνάει με την πλάτη και κοιτάει τον παίκτη που σουτάρει, το χέρι είναι απλωμένο και η μπάλα πάει εκεί, το μαζεύει στη συνέχεια και η έκφραση του είναι τέτοια για να βάλει τα κλάματα.

Έπρεπε να πάει και ο Τσακίρ να πάει στο VAR; Ο βοηθός τι έκανε; Μετά έρχεται ο Νεϊμάρ και λέει αυτά που λέει. Να μην έχουμε και γεγονότα όπως αυτό που έγινε στη Μαδρίτη που ο διαιτητής έκανε πεντέμιση λεπτά για να δούμε τη φάση. Ο Μπριχ ήταν από τους διαιτητές που δεν ακολούθησε το VAR και τον έδιωξαν από το Μουντιάλ.

Η τεχνολογική υποστήριξη είναι εκείνοι που βρίσκονται στο κοντρόλ να δείχνουν γρήγορα τις λήψεις και τα βίντεο που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις οι VARίστες και ο διαιτητής. Είναι δύσκολο, αλλά είναι κάποια παιδιά που είναι στο μοντάζ και σε διευκολύνουν στη δουλειά σου.