Βαθμολογία

Τσεκάρουν εισιτήρια Τότεναμ και Ρεάλ

Ξεκινούν σήμερα (5/3) οι αγώνες ρεβάνς της φάσης των "16" του Champions League με δύο ματς στα οποία θα γίνουν γνωστές οι πρώτες ομάδες της προημιτελικής φάσης του θεσμού.

Ντόρτμουντ - Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ παίζουν σήμερα, σέντρα στις 22:00, εκεί που το εισιτήριο για τα προημιτελικά αναμένεται να τσεκάρουν Άγγλοι και Ισπανοί.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Τότεναμ την καθιστά απόλυτο φαβορί στη ρεβάνς της Βεστφαλίας καθώς και η Ντόρτμουντ δεν είναι σε καλό φεγγάρι μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ.

Η Τότεναμ προέρχεται από διαδοχικές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, όμως στην Ευρώπη ετοιμάζεται να τσεκάρει το εισιτήριο για τους "8" καθώς θα πρέπει να ...αυτοκτονήσουν για να αποκλειστούν. Η Ντόρτμουντ είδε την Μπάγερν να ροκανίζει το +9 και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν. Οι Γερμανοί ξέρουν ότι δεν έχουν πολλές ελπίδες, αλλά θα το παλέψουν, όμως η σκέψη τους είναι στο πρωτάθλημα προκειμένου να μην το χάσουν και αυτό.

Αγωνιστικά ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους τραυμαίες Ντέλε Άλι και Τρίπιερ, ενώ ερωτηματικό είναι η συμμετοχή των Ντάιερ και Γουίνκς. Από την άλλη ο τεχνικός της Ντόρτμουντ Λουσιάν Φαβρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Πίζτσεκ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Πούλισιτς.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές, πλην φυσικά του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο. Σεζόν 2015-2016 στους "16" του Europa League με την Ντόρτμουντ να προκρίνεται με δύο νίκες (3-0, 1-2), ενώ η Τότεναμ "απάντησε" πέρσι με δύο νίκες στους ομίλους του Champions League (3-1, 1-2).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΓΙΑΞ

Μόνο το Champions League έχει απομείνει στη Ρεάλ, η οποία μέσα σε τέσσερις μέρες ηττήθηκε δις από την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο στην Ισπανία, αλλά και το κύπελλο.

Έτσι το Champions League αποτελεί μονόδρομο προκειμένου η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης να μην μείνει άτιτλη την φετινή σεζόν και έτσι στην αποψινή ρεβάνς με τον Αίαντα θέλει να παρουσιαστεί σοβαρή μετά τη νίκη της 1-2 στην Ολλανδία και να τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει σίγουρα σαφές προβάδισμα στη Ρεάλ, ωστόσο το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ και η εικόνα της δεν πείθει κάτι που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ο Άγιαξ και να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια στα προημιτελικά. Σίγουρα το έργο του Αίαντα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν έχει τίποτα να χάσει.

Αγωνιστικά ο Σαντιάγκο Σολάρι από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρχιο Ράμος μετά την τιμωρία δύο αγωνιστικών από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και τον τραυματία Μάρκο Γιορέντε. Για την ομάδα από τη χώρα της τουλίπας ο Χασάν Μπαντέ αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Έρικ Τεν Χαγκ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 13 φορές στο παρελθόν, όλες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τη Ρεάλ να μετρά οκτώ νίκες και τον Άγιαξ τέσσερις, ενώ μόλις ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

22:00

Ντόρτμουντ - Τότεναμ: Cosmote Sport 1

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ: Cosmote Sport 2