Βαθμολογία

Τίμησαν για την προσφορά της την «αγαπημένη» Άννα στα Βούναινα (PICS/VIDEO)

Μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» μαζί με την ΑΕ Βουναίνων στο κέντρο «Πισίνα» την Κυριακή (3/3) και ώρα 14:00.

Της Βάσως Γκατζούλη

Έδωσαν το παρόν εξέχοντα πρόσωπα όπως βουλευτές και τοπικοί φορείς που είναι οι εξής: ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ (ενότητα Κρανώνα) κ. Αντώνης Ρετζιάς, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Αχιλλέας Χατζούλης, ο πρώην δήμαρχος της αντιπολίτευσης κ. Ρίζος Κομίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κιλελέρ κ. Χρήστος Τσιχίτας, η κ. Όλγα Αγγλοπούλου, η κ. Ζωή Ανυφαντή και ο κ. Ιωάννης Ζαχαριάς. Οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ιωακείμ Χατζηλιάδης και η κ. Στέλλα Χαρακοπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Μούσιος, η υποψήφια με το «Κίνημα Αλλαγής» κ. Λίτσα Λιακούλη και ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου κ. Ηλίας Αθαναηλίδης.  

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας των Βουναίνων κ. Κώστας Μερτζανίδης, ο προπονητής κ. Λάζαρος Αγγλόπουλος και οι παίκτες, καθώς και ο κόσμος που πήγε για να τιμήσει την όμορφη εκδήλωση. Τέλος ήταν και ο γνωστός χειρούργος, ορθοπαιδικός κ. Ηλίας Παλαιοχωρλίδης.

Η τιμητική πλακέτα εκ μέρους και των δύο συλλόγων δόθηκε σε μια εξέχουσα προσωπικότητα, για την μεγάλη και αμέριστη προσφορά της στα κοινωνικά δρώμενα και αυτή είναι η κ. Άννα Χατζησαββίδου. Η συνολική της προσφορά αφορά εδώ και πολλά χρόνια όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας. Είναι μια καταξιωμένη επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό (στη Γερμανία). Δεν ξεχνά όμως ποτέ τον τόπο καταγωγής της που είναι τα Βούναινα και βοηθά με όποιον τρόπο διαθέτει.

Όπως δήλωσε η ίδια όταν παρέλαβε την πλακέτα: «Δεν είμαι καλή στα λόγια αλλά στα έργα». Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, αφού η συνολική της προσφορά είναι αμέριστη και αμέτρητη.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το πολύ όμορφο χορευτικό του συλλόγου με τα παραδοσιακά τραγούδια που χόρεψε και τις πλουμιστές φορεσιές. Μάγεψε με την αγγελική του φωνή ο Μάνος Κουτσαγγελίδης. Όλη η εκδήλωση είχε να μας μεταφέρει ζωντανά «κύτταρα» και στοιχεία που χάνονται μέσα στα βάθη της ιστορίας μας. Στοιχεία που έχουν τις ρίζες τους στον απανταχού ελληνισμό και αφορούν ήθη και έθιμα της τότε εποχής.

Όλοι το χάρηκαν και χόρεψαν με την καρδιά τους. Κάθε αντάμωμα έχει τη δική του σημασία και οντότητα και ιδιαίτερα λόγο για να συμβαίνει. Σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί αυτό το γεγονός θα αφήσει πολύ όμορφες αναμνήσεις.

Εικόνες από το athleticlarissa

Βίντεο από το athleticlarissa

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://

">http://