Βαθμολογία

Βαθμός - «Χ»ρυσάφι για ΑΕΛ στο Ηράκλειο

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο σημερινός (3/3) αγώνας της ΑΕΛ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ένας βαθμός-χρυσάφι για την ΑΕΛ στη προσπάθειά της για παραμονή στη κατηγορία με τον οποίο έφτασε τους 23 βαθμούς, ενώ για τον ΟΦΗ η υπόθεση δυσκόλεψε αφάνταστα καθώς έφτασε τους 18 και παραμένει σε πολύ δυσχερή θέση.

Για την ΑΕΛ η ισοπαλία αυτή είναι από αυτές που λέμε μετρούν διπλά καθώς έχει τον ίδιο στόχο με τον ΟΦΗ, ο οποίος πλέον καλείται να κάνει υπερβάσεις αν δεν θέλει να υποβιβαστεί καθώς όσο περνούν οι αγωνιστικές οι ελπίδες μειώνονται.

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο ΟΦΗ και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 με τους Κρητικούς πάντως να μπαίνουν πιο δυνατά, αλλά χωρίς ουσιαστική απειλή προς την εστία της ΑΕΛ η οποία αμύνεται πολύ καλά. Πάντως οι «βυσσινί» δεν απείλησαν και εκείνοι από την πλευρά τους, όμως όπως είπαμε δεν δέχτηκαν σοβαρή απειλή από την ομάδα του Βέρα.

Στην επανάληψη οι Ηρακλειώτες μπήκαν με στόχο το γκολ, αλλά πλην της φάσης του 47' με τον Σακόρ, απείλησαν και πάλι στο 88' (!!!) με την τεράστια ευκαιρία του Πέρσον. Η ΑΕΛ κράτησε εύκολα το μηδέν, ενώ στο 90' θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αλλά το σουτ του Ντέλετιτς πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο ΟΦΗ με στόχο να πιέσει την ΑΕΛ η οποία είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο και απείλησε στο 6' με την κεφαλιά του Σόουζα, υπό πίεση, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του προωθημένου Ποτουρίδη ήταν αδύναμο με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει τη μπάλα.

Με την συμπλήρωση 27 λεπτών ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΛ με τον Νέιρα να το εκτελεί, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον, ενώ στο 43' ο Γκοΐκοβιτς με ανάποδο ψαλίδι εντός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει με τον Γιαννούλη να τον σταματά σε φάση που άθελα του τον βρήκε με το πόδι στο πρόσωπο.

Στην επανάληψη οι νησιώτες απείλησαν πρώτοι όταν στο 47' ο Νέιρα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και πάσαρε στο Σακόρ ο οποίος μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ όμως σωτήρια ο Γκοΐκοβιτς με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του και να απομακρύνεται. Πολύ κακό το ματς στα επόμενα λεπτά με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν. Μάλιστα σε μία από αυτές ο Λεοζίνιο δέχτηκε φάουλ, αλλά προς έκπληξη όλων ο Ευαγγέλου έδειξε «παίζετε».

Πραγματικά πολύ κακό το θέαμα με τον τεχνικό του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιακουμάκη και Ναμπί καθώς οι Κρητικοί έψαχναν το γκολ της νίκης, ενώ στον αντίποδα ο κ. Φέστα έβγαλε τον αρνητικό Λεοζίνιο και πέρασε στο ματς τον Γιακιμόφσκι στη προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα και να κρατήσει τον υπερπολύτιμο βαθμό. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος δέχτηκε κάρτα καθώς έβγαινε αλλαγή, για καθυστέρηση.

Στο 88' απίθανη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Βέρα όταν από εκτέλεση φάουλ ο Νούνιτς στη προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στον Πέρσον ο οποίος από κοντά είδε τον Κρίστινσον να τον σταματά διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ, σε μία σωτήρια επέμβαση. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Κοροβέσης έκανε τραγικό σουτ με τη μπάλα να περνά πολύ ψηλά άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΛ να κάνει το 0-1 όταν ο Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες της κρητικής ομάδας στο φινάλε μετά τη νέα απώλεια βαθμών.

Διαιτησία: Ευαγγέλου (Αθηνών) - Κωνστάντιος (Εύβοιας), Φίλος (Βοιωτίας)

ΟΦΗ (Xάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (46' Πέρσον), Μπράουν, Νάστος (76' Ναμπί), Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (72' Γιακουμάκης), Κοροβέσης, Σόουζα.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (90+2' Γρομητσάρης), Μόρας, Λεοζίνιο (79' Γιακιμόφσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς (61' Σεσέροβιτς), Φατιόν.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ