Βαθμολογία

Δέσποινα Βανδή: «Ο κ. Λαζάρου είχε λάθος πληροφορίες…»

Της αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται. Δεν φοβάται τις προκλήσεις και τα έχει καταφέρει όχι μόνο στο τραγούδι ή στη μόδα, αλλά και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Και αν το να παρουσιάζει το «X Factor» θεωρείται απολύτως λογικό, η παρουσίαση μιας ταξιδιωτικής – μαγειρικής εκπομπής φαντάζει κάπως περίεργη. Η Δέσποινα Βανδή, με το… δισάκι της στον ώμο, να… οργώνει την Ελλάδα; Κι όμως! Η Δέσποινα Βανδή απαντά για όλα αυτά, στο Τηλέραμα και τη Χριστίνα Αλεξίου…

Σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα το «My Greece». Μια νέα εκπομπή, ταξιδιωτική και μαγειρική. Που γέρνει περισσότερο η ζυγαριά; «Κατ’ αρχήν, αυτή η εκπομπή είναι ταξιδιωτική και ο σκοπός της είναι να παρουσιάσει τον τόπο που κάθε φορά επισκέπτομαι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Η γαστρονομία είναι ένα από τα κομμάτια που μπορεί να χαρακτηρίζουν έναν τόπο. Παράλληλα, είναι οι ομορφιές του, η ιστορία που προηγείται, οι άνθρωποι και ό,τι συνθέτει τον πολιτισμό του και γεφυρώνει το χθες με το σήμερα».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα; Ήταν δική σας και το προτείνατε ή πρόταση του καναλιού; «Είναι κάτι που δύο χρόνια τώρα είχα στο κεφάλι μου και το συζητούσα με τον κουμπάρο μου, τον Κώστα Καπετανίδη. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να το κάνω. Το κίνητρό μου ήταν ότι ακόμα κι εγώ, που έχω ταξιδέψει αρκετά στην Ελλάδα λόγω της δουλειάς μου, δεν την ξέρω τόσο καλά όσο θα έπρεπε και θέλησα να φωτίσω μέσα από αυτή την εκπομπή την ομορφιά και τη μοναδικότητά της».