Βαθμολογία

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί γα το «κουδούνι στις 9»

Πολλές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου τα μαθήματα από το νέο σχολικό έτος να ξεκινούν στις 9.00, αντί στις 8.15.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά, εξηγώντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής. Η πρόταση είναι τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9.00 και παράλληλα το σχόλασμα να παραταθεί κατά 45 λεπτά.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα, κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες» πίσω από αυτή την απόφαση του υπουργού. «Πρόκειται για άλλη μια απόφαση που έχει πάρει μονομερώς ο υπουργός, καθώς κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει.

Η αφήγηση του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, είναι τουλάχιστον αστεία. Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδυ, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό, είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές. Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;», ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας την Παρασκευή (1/3) στον «ΘΕΜΑ 104,6 fm».

Μάλιστα, έριξε τα βέλη του στον υπουργό, σημειώνοντας: «Κάποια άλλη σκοπιμότητα βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, είναι προφανές. Με αυτόν τον υπουργό δεν έχει γίνει επί της ουσίας κανένας διάλογος για τίποτα, ούτε καν για το Νέο Λύκειο».