Βαθμολογία

Μπαταγιάννης: «Πιο πολύ ελεγχόμαστε παρά παίζουμε»

Τις αντιρρήσεις της Σούπερ Λίγκας ως προς το νέο αθλητικό σχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στην επόμενη εβδομάδα εξέφρασε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης. Μιλώντας την Πέμπτη (28/2), στην ακρόαση των φορέων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος της διοργανώτριας υποστήριξε τις θέσεις του για τα κωλύματα των παραγόντων που έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας:

«Εμείς ζητάμε να τροποποιηθεί το άρθρο 3 του Ν.2725, που αφορά τα περίφημα κωλύματα. Πρέπει το κώλυμα να ισχύει μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και όχι με την παραπομπή για κακούργημα. 

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Δεν είμαστε αντίθετοι στην ΕΕΑ αρκεί να κινείται στα πλαίσια που θα ορίζει ο νόμος. Η ΕΕΑ αφού να δίνει προθεσμία 30 ημερών στην ΠΑΕ για την αντικατάσταση του μέλους που έχει κόλλημα, στη συνέχεια να συντάσσει πόρισμα».

Για το πιστοποιητικό της ΕΕΑ: «Προσκρούει στον κανονισμό της αδειοδότησης της ΕΠΟ. Σε περίπτωση περί μη άδειας δεν προβλέπεται μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά αφαίρεση βαθμών, περιορισμός μεταγραφών και πρόστιμο. Χρονολογικά προηγείται η αδειοδότηση της ΕΠΟ ενώ η διαδικασία της ΕΕΑ έπεται. Θα πρέπει ή να αλλάξει χρονολογικά η διαδικασία της ΕΕΑ ή να μην είναι απαραίτητη η άδεια για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να ελέγχει για παράδειγμα το μετοχολόγιο των ομάδων και η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 20/3 και να αποτελεί προϋπόθεση λήψης άδειας από την ΕΠΟ».

«Σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον θέλουμε τον έλεγχο, ξέρει ο κ. Υπουργός πόσο έχουμε δεχθεί τους ελέγχους, να μην πλανάται η αντίληψη ότι δεν θέλουμε τον έλεγχο. Πιο πολύ ελεγχόμαστε παρά παίζουμε». Παράλληλα, εξέφρασε αντιρρήσεις για τα κωλύματα των μετόχων που θα πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές τους.

 «Πως θα πάρουν τις μετοχές τους πίσω μετά αν αθωώνονται. Έτσι οδηγούνται να δίνουν τις μετοχές τους σε εικονικούς αγοραστές. Καλύτερα είναι να ψάχνεις τον κανονικό μέτοχο, παρά τους μπροστινούς, τους εικονικούς μετόχους, τους αχυράνθρωπους», είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε εξοντωτικά τα διοικητικά πρόστιμα από τη στιγμή που υπάρχουν πρόστιμα για τις ίδιες υποθέσεις από τα πειθαρχικά δικαστήρια.