Βαθμολογία

Η θέση του ΠΟΑ για την αναδιάρθρωση

Θέση πήρε ο ΠΟΑ σχετικά με την περιβόητη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τις αλλαγές που θα φέρει. Όπως τονίζουν στη κρητική ομάδα το κράτος θα πρέπει να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και η Πολιτεία να απλώσει χέρι βοηθείας για την βιωσιμότητα των ομάδων της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά η θέση της κρητικής ομάδας:

"Ο ΠΟΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου που αφορούν την περιβόητη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τις αλλαγές που αυτή θα φέρει. Όπως είναι λογικό, το συγκεκριμένο ζήτημα μόνο αδιάφορους δεν μας έχει αφήσει, από τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρο ζήτημα βιωσιμότητας των ερασιτεχνικών ομάδων και δη των κρητικών.

Το κράτος πρέπει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να βάλει σε προτεραιότητα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές ομάδες. Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι επαγγελματικές κατηγορίες. Η Πολιτεία πρέπει να απλώσει χέρι βοηθείας και να συμπαρασταθεί για να είναι εφικτή η βιωσιμότητα και στη Γ’ Εθνική.

To ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νούμερα και αριθμοί. Με τη μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται η βιωσιμότητα και η ύπαρξη των ερασιτεχνικών ομάδων. Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβει η Πολιτεία πως χρειάζεται ένα πλάνο για όλες τις κατηγορίες και να μη λειτουργούν οι μεγαλύτερες εις βάρος των μικρότερων. Εκτός αν θέλουν να «σκοτώσουν» το ίδιο το ποδόσφαιρο. Aς συνειδητοποιήσουν όλοι ότι χωρίς το ερασιτεχνικό δεν μπορεί να υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο".