Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Κανείς στην Αθήνα δεν το αποδέχεται όταν κερδίζουμε...»

Με αμφισβητούμενο πέναλτι ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου αυτός που στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία του Σκουλά, αλλά και με τους παίκτες του Πανιωνίου. Ο Ρουμάνος τεχνικός, πάντως, δεν απέφυγε να πει τα... γνωστά, περί του αθηναϊκού κατεστημένου που δεν ανέχεται την ανωτερότητα της ομάδας του.

«Ένα πέναλτι στον Ολιβέιρα, το οποίο δεν δόθηκε, ένα στον Κρέσπο, ένα στο 120΄που δόθηκε. Δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν στον Καμαρά και τον Παπαγεωργίου. Μία κίτρινη που δεν δόθηκε στον Παπαγεωργίου, ενώ δόθηκε στον Λημνιό στην επόμενη φάση. Μία ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει και μία άλλη που μόνο κλωτσούσε. Ο Πέλκας εκτός από χτύπημα...

Έρχονται και κάνουν αυτό το σόου; Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο αυτή η εικόνα, είναι για τσίρκο. Το παιχνίδι θα έπρεπε να λήξει στα πρώτα 90 λεπτά. Οδηγηθήκαμε στην παράταση κι εκεί μίλησε ο χαρακτήρας των παικτών που ήθελαν να συνεχίσουν στον θεσμό του Κυπέλλου. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε.

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν κερδίζουμε. Κανείς στην Αθήνα δεν το αποδέχεται όταν κερδίζουμε. Θέλουν να δημιουργήσουν μία εικόνα ότι η μία ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα και η άλλη χάλια. Δεν μπορώ να καταλάβω το -2 στο ξεκίνημα της σεζόν, το πώς χάσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Πώς γίνεται σε κάθε παιχνίδι να γίνονται λάθη κατά μας.

Ήταν μία κατάσταση με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά υπήρχαν και δύο κόκκινες κάρτες που δεν τους έδωσαν, ενώ συνεχώς ο αντίπαλος μας κλωτσούσε συνεχώς. Δεν αναφέρθηκα στο προηγούμενο παιχνίδι γιατί ήταν ξένοι οι διαιτητές. Υπήρχε ένα γκολ για τον αντίπαλο οφσάιντ και η κόκκινη στον Τζανακάκη κι εμείς πρέπει συνεχώς να ξεπερνάμε αυτές τις καταστάσεις. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες ομάδες τύπου Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, ενώ εδώ έρχονται ομάδες που απλά συνεχώς να κλωτσάνε. Ο Πέλκας είδατε ότι ήταν εκτός και πιθανόν να είναι εκτός και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας.

Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με αυτή την κατάσταση. Πλέον, θα προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι όπως πάντα. Δεν θα ασχοληθούμε με τα περαιτέρω παιχνίδια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από εδώ και πέρα ο αντίπαλος θα έρχεται να παίζει μόνο σκληρά απέναντί μας.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διαιτητές που παίζουν προκατειλημμένα εναντίον μας, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια πίεση. Στο γήπεδο υπάρχει μία διαφορά 9 βαθμών. Δεν θέλετε να γυρίσω πίσω. Θυμάμαι έτσι στα γρήγορα τα λάθη στον ΟΦΗ, το γκολ που ακυρώθηκε κόντρα στον Πανιώνιο, το γκολ του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη. Δεν θέλω να μιλήσω για οριακές καταστάσεις ή κόκκινες, μιλάω για ξεκάθαρες φάσεις», ανέφερε ο Λουτσέσκου.

Επίσης, είπε:

Για τις επιθέσεις σε διαιτητές: «Είναι περίεργη ερώτηση για μένα, αλλά είναι μία καλή ερώτηση. Κι ακόμα πιστεύω ότι η κυβέρνηση και οι άλλοι φορείς θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι ενδεχομένως υπάρχει ένας φόβος. Δεν μπορούμε όμως να μπούμε ποιος και γιατί, δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη όπως μας τιμώρησε αδίκως πέρυσι, θα βρει και θα τιμωρήσει κι αυτούς τους ανθρώπους».

Για την εικόνα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια: «Δεν πιστεύω ότι έχει χαθεί η ισορροπία μας. Είναι μία περίοδος που τα πληρώνουμε αυτά. Υπάρχει μία στιγμή που λες ότι "φτάνει" και στο επόμενο παιχνίδι δεν θα συμβεί. Ο αντίπαλος δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από μία ξεκάθαρη ευκαιρία».

Για τον Βιεϊρίνια: «Τεράστια προσωπικότητα, τεράστιος χαρακτήρας».