Βαθμολογία

Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ με ανύπαρκτο πέναλτι

Με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του στο 117ο λεπτό της παράτασης ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με 4-2 σκορ εις βάρος του μαχητικού Πανιώνιου, που πάλεψε με νύχια και με δόντια στην Τούμπα αλλά δεν τον άφησαν να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για να βρεθεί στους «4» της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στην κανονική διάρκεια με 2-1 των «κυανέρυθρων», ισοφαρίζοντας το σκορ, με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να υπάρξει έξτρα ημίωρο στο ματς.

Εκεί ο Πανιώνιος έκανε το 2-2 στο 94' με τον Καμαρά, με τον ΠΑΟΚ πλέον να αναζητά δύο γκολ για να μην βρεθεί εκτός ημιτελικών. Στο 114' ο Άκπομ αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων για την πρόκριση, με τον Σκουλά να εφεύρει πέναλτι στο 117', βλέποντας χέρι σε σουτ του Μίσιτς που βρήκε τον Μανθάτη στα πλευρά.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιερίνια, ο οποίος νίκησε τον Κότνικ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, την ώρα που οι παίκτες των φιλοξενούμενων έβραζαν με τη διαιτητική αθλιότητα, που τους στέρησε το εισιτήριο.

Οι «κυανέρυθροι» μάλιστα δεν έκαναν καν σέντρα για να ολοκληρωθεί το ματς, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το πέναλτι-φάντασμα που καταλογίστηκε εις βάρος τους.

Έτσι, αν και υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις, ο διαιτητής Σκουλάς, που έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι, σφύριξε τη λήξη πολύ νωρίτερα, για να ακολουθήσει ένταση με παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάσσουν «γαλλικά».

Στην κανονική διάρκεια του ματς ο Μπίσεσβαρ στο 32ο λεπτό έκανε το 1-0 για τους «ασπρόμαυρους», με τον Πανιώνιο να ισοφαρίζει με τον Ντουρμισάι ένα λεπτό αργότερα. Στο 82ο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 2-1 με κεφαλιά του Σβιντέρσκι και έστειλε το ματς στην παράταση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (73' Μάτος), Ολιβέιρα, Πέλκας (14' Mπίσεσβαρ), Λημνιός (56' Ακπόμ), Ενρίκε (97' Μίσιτς), Σφιντέρσκι.

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78' Αρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (91' Καμαρά), Μπουμάλ (61' Μπανανά), Μανθάτης, Ντουρμισάι.