Βαθμολογία

Στους «4» ο Αστέρας Τρίπολης

Οι Αρκάδες επικράτησαν 4-1 του Εργοτέλη και με δύο νίκες προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν πολύ την πρόκριση. Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ και έτσι έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε κερδίσει και με 1-0 στο πρώτο ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. 

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και με επιθέσεις από τα πλάγια κυρίως προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Εργοτέλη. Από το 15ο λεπτό και μετά ο Αστέρας είχε την κατοχή, με τον Εργοτέλη να έχει παθητικό ρόλο και να «περιμένει» ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Ο Αστέρας από το πρώτο ημίχρονο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και από την άλλη οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, γεγονός που οφειλόταν στην ασφυκτική πίεση του Αστέρα. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν κάνει 11 τελικές ήδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας επέβαλλε και πάλι τον ρυθμό του. Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα και ενώ ο Αστέρας δεν μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, ο Εργοτέλης ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε «φωτιά» στο ματς και στην πρόκριση.  Η ανησυχία στην Τρίπολη κράτησε μόλις για λίγα λεπτά μιας και στο 79΄ ο Αραβίδης έκανε το 2-1 και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση. Ο Αστέρας με γκολ των Αραβίδη και Φερνάντεζ έκανε το 4-1 και έδωσε διαστάσης θριάμβου στην πρόκριση του. Αξιοσημείωτη εμφάνιση από τον Αραβίδη, ο οποίος με μία ασσίστ και ένα γκολ συνέβαλε τα μέγιστα. Δίκαιη πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83’ Bλάχος), Τσιλιανίδης (65' Καλτσάς), Ρόλε (61' Φερνάντεθ), Αραβίδης.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (76' Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85’ Γροντής), Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61' Καπνίδης).