Βαθμολογία

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 3-0 τον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο Περιστέρι με 1-0 προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ άνοιξε στο 11’ ο Πόνσε, ο Μάνταλος σκόραρε στο 51’ και το 71’, ενώ η Ένωση είχε ακόμα τρία δοκάρια στο ματς.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και έδειξε ότι βρίσκεται κοντά στην πρόκριση. Στο 11΄ οι Ρισβάνης και Χατζηισαΐας «τράκαραν» στον αέρα και η μπάλα κατέληξε στον Πόνσε, ο οποίος με όμορφη ενέργεια και διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ.

Στο 51΄ ο πανύψηλος Ρισβάνης έχασε την κεφαλιά από τον Λιβάγια, οι Κατράνης, Καρασαλίδης κοιτούσαν... απαθείς τον Μάνταλο ο οποίος με ένα απλό «άγγιγμα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ δεν υπήρξε αμυντικό λάθος, αλλά απλώς... χάθηκε η μπάλα. Στο 71΄ από «μαγικό» συνδυασμό Λιβάγια-Μάνταλου, ο αρχηγός πλάσαρε από κοντά πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Το 3-5-2 του Χιμένεθ με τον Μπακασέτα να καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά βραχυκύκλωσε τον Κάναντι, ενώ επέτρεψε στον Γκάλο να αγωνιστεί στην αγαπημένη του θέση του δεξιού φουλ μπακ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι από τους καλύτερους, δημιουργώντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 44΄ και το 55΄ με αποδέκτες του Λιβάγια και Μάνταλο αντίστοιχα. Όμως αμφότεροι «σημάδεψαν» το δοκάρι του Θεοδωράκη, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο 7ο λεπτό με απευθείας φάουλ του Γκάλο.

Ο Ατρόμητος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 61΄, όταν ο Ενσικουλού πέρασε και τον Μπάρκα που πραγματοποίησε εσφαλμένη έξοδο, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ δημιούργησε και έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, διατηρώντας την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο και θυμίζοντας στους περίπου 7.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ την περσινή ανίκητη πρωταθλήτρια.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς (81' Σβάρνας), Μπακάκης, Σιμόες (75' Κρίστισιτς), Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84' Μπογέ), Πόνσε.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης (73' Στρούγγης), Χατζηισαΐας (46' Κατράνης), Ρισβάνης, Σάκιτς, Μπρούνο, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Ουάρντα (75' Μανούσος), Ενσικουλού, Κουλούρης.