Βαθμολογία

Ευκαιρία για βαθμούς στο Ηράκλειο

Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται η ομάδα της ΑΕΛ, μετά τη νέα ήττα την Κυριακή (24/2) από την Λαμία με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Super League.

Oι «βυσσινί» με 22 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές παραμένουν μόλις στο +2 από την θέση του μπαράζ παραμονής και στο +3 από την 14η θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό.

Το ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την Κυριακή (3/3 15:00) είναι από αυτά που λέμε έξι βαθμών για τους Λαρισαίους αν δεν θέλουν να μπλέξουν και άλλο και να κάνουν άλμα παραμονής.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα θα πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσει με βαθμό ή βαθμούς στη βάση της καθώς αν ηττηθεί και στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα σε ομάδα με τον ίδιο στόχο τότε το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ και η ομάδα θα γεμίσει με ακόμα περισσότερο άγχος.

Το ιδανικό για την ΑΕΛ θα ήταν το τρίποντο καθώς και η ίδια θα φτάσει τους 25 βαθμούς και μετά με ένα δεύτερο συνεχόμενο στην έδρα της με τον Λεβαδειακό θα απομακρυνθεί από τα χαμηλά, ενώ ουσιαστικά θα «τελειώσει» και τον ΟΦΗ ο οποίος θα μείνει μόλις στους 17 βαθμούς και με την κατάσταση μη αναστρέψιμη για εκείνον.

Ο ΟΦΗ δεν βρίσκεται σε καθόλου καλό φεγγάρι και δεν μιλάμε για την ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό που ήταν εντός προγράμματος, αλλά για τις απώλειες στο Ηράκλειο, όπως το 0-0 με Ξάνθη και το 1-3 με Λαμία. Πλέον στον ΟΦΗ κυνηγούν το απόλυτο στην έδρα τους, όπως δήλωσε και ο τεχνικός τους Χάιμε Βέρα, αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΛ.

Το ματς είναι κρίσιμο τόσο για την ΑΕΛ όσο και για τον ΟΦΗ με τους Λαρισαίους να θέλουν οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα, σε ένα ματς που θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Νίκος Καρανίκας, ενώ από πλευράς ΟΦΗ ο Ναμπί έχει πρόβλημα τραυματισμού και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα μπορεί να υπολογίζει ο κ. Βέρα σε αυτόν ή όχι.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ