Βαθμολογία

Ισοπαλία και χαμένες ευκαιρίες στο Δαμάσι (PICS)

Ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις αλλά με δύο γκολ και δύο δοκάρια διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δαμάσι, όπου ο τοπικός Δαμασιακός αναμετρήθηκε με τον Φαλανιακό. Το ματς έγινε σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό τερέν, κάτι που σαφώς βοήθησε την γηπεδούχο ομάδα. Από την άλλη ο Φαλανιακός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς (1-1).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Τσιάκος και ο Βασίλης Λυγούρας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 12’ οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς. Ο Τσιάκος έκανε ένα φοβερό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και εκεί όπου ο Φαλανιακός έδειχνε πως έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα, στο 15’ σε μια ανύποπτη φάση και λάθος αντίδραση στα μετόπισθεν του Φαλανιακού, ο Γκαντρής πήρε τη μπάλα από πλάγια, μπήκε μέσα στη περιοχή, έβγαλε τη σέντρα και ο Φλώρος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα (1-1 με αυτογκόλ).

Το ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση για να φτάσουμε στο 53’ όταν ο Φαλανιακός για ακόμη μία φορά θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη σε μια κραυγαλέα διπλή φάση που είχε. Λεσάϊ και Χρήστος Λυγούρας είδαν δύο φορές τη μπάλα να σταματά στον τερματοφύλακα και σε αμυντικούς σε σουτ που έκαναν από θέση βολής!

Όσο περνούσε η ώρα το άγχος μεγάλωνε και οι φάσεις ήταν με το… σταγονόμετρο! Στο 79’ ο Αμπατζίδης για το Δαμάσι έβγαλε μια σέντρα – σουτ από αριστερά με την μπάλα να κάνει τα δικά της παιχνίδια και να βρίσκει την συμβολή των δοκών.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να είναι πάνω – κάτω αλλά τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από τον έναν βαθμό.

Δαμασιακός (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Βλιώρας, Γεωργατζιάς, Αμπατζίδης, Ντόκος, Ιωαννίδης, Μουσιάρης, Δούκας (76′ Τσιάλτας), Φούντας, Λούτσος, Γκαντρής, Νάτσης (81′ Λέτσιος Σ.).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Βαρσάμης, Μάνικος, Φλώρος (39′ λ.τ. Ιωαννίδης), Σούλι, Πανταζής Γ., Λυγούρας Β., Τσιάκος, Λεσάι (90′ Δημητρέλης), Ακριβόπουλος (61′ Πανταζής Η.), Λυγούρας Χ. (75′ Μπέης).

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Ακρίβος, Πατέτσoς.