Βαθμολογία

Μπορούσε την ισοπαλία ο Απόλλωνας, ήττα 1-0 στη Πάτρα

Tην ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε σήμερα (23/2) ο Απόλλων Λάρισας από την Παναχαϊκή στο γήπεδο της Αγυιάς, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Η ομάδα του Άριαν Μπελά ηττήθηκε για πρώτη φορά με αυτόν στον πάγκο της, με αποτέλεσμα να παραμείνει στους 33 βαθμούς και να περιμένει το αποτέλεσμα της Κέρκυρας με τον Αήττητο Σπάτων στο νησί των Φαιάκων για να δει αν θα παραμείνει μόνη δεύτερη ή αν θα βρίσκεται μαζί με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Από την άλλη η Παναχαϊκή έφτασε τους 31 πόντους και μείωσε την διαφορά από τον σημερινό αντίπαλό της.

Σε ένα δύσκολο γήπεδο εξαιτίας των πολύ κακών καιρικών συνθηκών η σημερινή αναμέτρηση στην οποία οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αγωνιστικά η Παναχαϊκή εκμεταλλευόμενη ένα λάθος των παικτών του Απόλλωνα άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ελευθεριάδη, ενώ στο δεύτερο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με χαρακτηριστικότερη στιγμή το δοκάρι του Καρατάσιου.

Νωρίς η Παναχαϊκή πήρε κεφάλι στο σκορ χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελευθεριάδη, πέναλτι το οποίο προήλθε από την ανατροπή του Αργυρόπουλου από τον Σουλιώτη ο οποίος δεν απομάκρυνε την μπάλα μέσα στη περιοχή. Οι Πατρινοί με το υπέρ τους 1-0 πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με δεύτερο γκολ κυρίως με την ευκαιρία του Αργυρόπουλου στο πρώτο τέταρτο. Από την άλλη ο Απόλλωνας δεν ήταν απειλητικός και δίκαια βρέθηκε να ηττάται σε αυτό το πρώτο μέρος.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας και στο 50' άγγιξε το 1-1, όμως η κεφαλιά του Καρατάσιου κατέληξε στο οριζόνιο δοκάρι και το σουτ του Μπραμπίγια λίγο αργότερα πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ του Σούλη. Από την άλλη και η Παναχαϊκή απείλησε για το 2-0 στις ευκαιρίες με Μπαστακό, Κυνηγόπουλο σε ένα δεύτερο μέρος καλύτερο από το πρώτο με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε δίνοντας μία σημαντική νίκη στην ομάδα της Αχαΐας.

Με γκολ ...από τα αποδυτήρια λοιπόν ξεκίνησε το παιχνίδι στο γήπεδο της Αγυιάς με την ομάδα της Πάτρας να ανοίγει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα ο Σουλιώτης μέσα στη περιοχή του Απόλλωνα δεν απομάκρυνε την μπάλα, «έπαιξε με τη φωτιά», με συνέπεια να την χάσει και ο Αργυρόπουλος που έγινε αποδέκτης ανατράπηκε από τον αμυντικό της λαρισινής ομάδας με τον Τσαγκαράκης να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στο Σουλιώτη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελευθεριάδης που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη.

Στο 6' ο Κυνηγόπουλος έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 15' νέα καλή στιγμή για την Παναχαϊκή όταν ο σκόρερ του 1-0, Ελευθεριάδης από τα αριστερά συνδυάστηκε ωραία με τον Αργυρόπουλο με τον τελευταίο να κάνει συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Με τη συμπλήρωση 26 λεπτών, έπειτα από κόρνερ για τους Πατρινούς, ο Φουρλάνος εντελώς μόνος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά με συνέπεια οι του Απόλλωνα να διώξουν τη μπάλα.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν, με την Παναχαϊκή να έχει πάντως τον πλήρη έλεγχο και να προηγείται δίκαια της λαρισινής ομάδας η οποία δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά, όμως το σουτ του Σκούπρα από το ύψος του πέναλτι στο 47' ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Σούλης να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν στο 50' το 1-1 όταν σε εκτέλεση φάουλ του Πολέτο από τα αριστερά, ο Καρατάσιος έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σούλη και εν συνεχεία οι αμυνόμενοι της πελοποννησιακής ομάδας απομάκρυναν τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή έφτασε εκείνη κοντά στο 2-0 όταν ο Κυνηγόπουλος από τα δεξιά έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μαντζάρης απέκρουσε τη μπάλα με τα πόδια. Ο Απόλλωνας απείλησε στο 55' με το σουτ του Μπραμπίγια λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σούλη, ενώ στο 62' νέα ευκαιρία στο ματς αυτή τη φορά για την Παναχαϊκή με τον Μπαστακό να κάνει το πλασέ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαντζάρη.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με δράστη τον Λουκάο ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Πολίμο να βάζει την κόντρα και να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 68' ο Ελευθεριάδης από τα αριστερά απέφυγε τον Σκούπρα και με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Κυνηγόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μαντζάρη.

Στα υπόλοιπα λεπτά η κούραση ήταν εμφανής με την Παναχαϊκή να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 και τον Απόλλωνα να ψάχνει για το 1-1, δίχως αποτέλεσμα. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Τσαγκαράκη.

Διαιτησία: Τσαγκαράκης (ΕΠΣ Χανίων), Βοηθοί: Αναστασάκης (ΕΠΣ Χανίων), Τίκας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), 4ος: Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος (79' Παπατόλιος), Πλέγας, Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος (84' Moντιέλ), Κυνηγόπουλος (69' Μαυριάς), Μπαστακός.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Κοντοές, Σουλιώτης (58' Γκουντρουμπής), Καμπέρης, Μπραμπίγια, Τασιούλης, Λίταινας, Πολέτο, Λουκάο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ