Βαθμολογία

Πιτίνο: «Το δυσκολότερο παιχνίδι για να αμυνθείς...»

Τη Χίμκι θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής (22/2, 21.00), με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας την Πέμπτη (21/2) για το ματς με τους Ρώσους, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κι εστίασε την προσοχή των παικτών του στην καλή άμυνα που θα πρέπει να παίξουν ενάντια σε μια ομάδα που σουτάρει διαρκώς.

«Είναι το δυσκολότερο παιχνίδι για να αμυνθείς. Σουτάρουν κι από τις πέντε θέσεις. Δεν έχουν καθαρό παιχνίδι από το ποστ. Σουτάρουν είτε τρίποντα είτε κάνουν λέι απ, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τις αλλαγές στα σκριν.

Θα έχουμε πλεονέκτημα στην επίθεση με τους δικούς μας ψηλούς και θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να κάνουν αρκετά φόαυλ», ανέφερε ο κόουτς των πρωταθλητών. Επίσης, είπε:

Για τον Καλάθη: «Είναι έτοιμος να παίξει. Είναι ένας σκληρός πολύ καλός παίκτης και παλεύει. Τον προστατεύουμε σε κάθε ευκαιρία. Αν βρισκόμασταν στο ΝΒΑ, δεν θα έπαιζε».

Για τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Παίξαμε ένα πολύ καλό ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά παίξαμε καλά για κάποιο στον τελικό, αλλά θα πρέπει να δώσουμε κρέντιτ στον αντίπαλο που έβαλε μεγάλα σουτ κι επέστρεψε στο παιχνίδι. Το βασικό είναι ότι βελτιωνόμαστε πολύ σε σχέση με την εικόνα που είχαμε νωρίτερα στη σεζόν».