Βαθμολογία

Να ρεφάρει με «2» στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει σήμερα (21/2 19:30) στη Πόλη την Αναντολού Εφές για την 23η αγωνιστική.

Ένα κομβικό ματς για τους Πειραιώτες αν θέλουν πρώτον να μην μπλέξουν ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και για να διατηρήσουν τις ελάχιστες ελπίδες τους για είσοδο στην τετράδα.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση με ρεκόρ 12-10 και προέρχεται από τρεις σερί ήττες κάτι που θέλει να σπάσει σήμερα με νίκη στην έδρα που τον Μάιο του 2012 κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του. Από την άλλη η Εφές βρίσκεται στο 14-8 κάτι που σημαίνει ότι με νίκη της πάει στο 15-8 και οι Πειραιώτες στο 12-11, οπότε χάνονται οι ελπίδες για την τέταρτη θέση, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η πρόκριση.

Οι Πειραιώτες, δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, έχοντας ήδη απωλέσει το ένα τρόπαιο αν και αυτό ήταν δική τους επιλογή να μην παλέψουν καθώς αποχώρησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όμως ψάχνουν να βγάλουν αντίδραση στο παιχνίδι με τους Τούρκους και να πετύχουν την 13η νίκη τους. Αγωνιστικά ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Βασίλη Σπανούλη και στον Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ ντεμπούτο θα κάνει ο Μπριαντέ Γουέμπερ που αγωνίστηκε λίγο στο ματς με Παναθηναϊκό.

Η Αναντολού παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της και έχει ρεκόρ 9-2, πετυχαίνοντας περίπου 88 πόντους μ.ο., ενώ βρίσκονται σε πολύ δυνατή φόρμα οι Μίτσιτς, Μπομπουά, Σιμόν, Μερμάν, Λάρκιν, Ντάνστον, Άντερσον, Πλάις. Παίκτες που θα πρέπει να περιορίσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού αν θέλουν να φύγουν με το «2» από την Πόλη. Αγωνιστικά ο Εργκίν Αταμάν είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς και ο Μερμάν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.