Βαθμολογία

Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision

Για άλλη μια χρονιά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision προκύπτει με απευθείας ορισμό και αυτή θα είναι η Κατερίνα Ντούσκα. Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της «η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται».

Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys.

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού, ο 64ος, θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 ως και τις 19 Μαΐου. Παρουσιαστές του κρατικού καναλιού στις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι οι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης.