Βαθμολογία

Για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Επανέναρξη των ευρωπαϊκών αγώνων του Europa League σήμερα (14/2 19:55 Cosmote Sport 2) με τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας τον Ολυμπιακό να δίνει το πρώτο του ματς για την φάση των «32» του θεσμού με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Δύο μήνες μετά την επική νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι για τη νέα ευρωπαϊκή τους πρόκληση απέναντι στους Ουκρανούς και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «16», ήτοι να φτάσουν σε αποτέλεσμα που θα τους καθιστά φαβορί ενόψει του αγώνα στο Κίεβο.

Μπορεί να έχει προηγηθεί η ήττα 3-1 στην Τούμπα και ουσιαστικά η απώλεια του τίτλου, ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο στο Europa League και αυτό θέλουν να συνεχιστεί σήμερα καθώς σκοπεύουν να φτάσουν όσο μπορούν πιο μακριά στον θεσμό. Για το σημερινό ματς κλειδί θα είναι το 0 στην άμυνα και εν συνεχεία με υπομονή να βρουν τον τρόπο για να σκοράρουν προκειμένου να γίνουν φαβορί.

Αγωνιστικά ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσικίμα στο αριστερό και τους Σισέ, Βούκοβιτς στα στόπερ. Γκιγιέρμε και Καμαρά αναμένεται να αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Ποντένσε και Ζιλ Ντίας στα πλάγια. Ο Φορτούνης θα έχει ρόλο επιτελικού, ενώ ο Χασάν θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή των Πειραιωτών συμπληρώνουν οι Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Μεριά, Κούτρης, Μιράντα, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Ανδρούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Μασούρας και Γκερέρο. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Ομάρ, Σολδάνο και Αβραάμ Παπαδόπουλος.