Βαθμολογία

Κρίσιμο το ματς στο ΟΑΚΑ, για την έκπληξη η Κύμη

Γνωστό θα γίνει σήμερα (13/2) το ζευγάρι τελικού του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ με την διεξαγωγή των ημιτελικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και Κύμη - ΠΑΟΚ.

Μάχη «αιωνίων» λοιπόν στο ένα ζευγάρι και μάχη της Σταχτοπούτας της διοργάνωσης Κύμης με τον ΠΑΟΚ που ψάχνει επιστροφή σε τελικό στο άλλο ζευγάρι. Στις 20:00 το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, τρεις ώρες νωρίτερα στη Χαλκίδα, σε παιχνίδια που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για την 26η συνάντησή τους στο κύπελλο και για την τέταρτη φετινή ετοιμάζονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μία συνάντηση που μπορεί να είναι για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό της χώρας, αλλά είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Οι ήττες των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα έχουν κάνει πολύ σημαντικό το αποψινό ματς, όχι ότι δεν είναι καθότι κρίνεται ουσιαστικά ένας τίτλος, απλώς ο νικητής θα πάρει και ψυχολογία ενόψει των επόμενων ματς για το πρωτάθλημα, ενώ ο ηττημένος θα δει τον ένα στόχο να χάνεται.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατεβαίνουν σε αυτό το ματς με τους μεν "πράσινους" να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τα play-off της Ευρωλίγκα και τους δε Πειραιώτες να ψάχνουν για ένα θαύμα για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα. Καταλαβαίνει κανείς την σημασία του σημερινού ημιτελικού.

Στα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν φέτος μίλησαν οι έδρες με τον Παναθηναϊκό να μετρά δύο νίκες στο ΟΑΚΑ, έναντι μίας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Το "τριφύλλι" επικράτησε 93-80 για την Ευρωλίγκα και 79-70 για το πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί στο Ειρήνης και Φιλίας 79-65.

Όπλο του Παναθηναϊκού θα είναι το κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ αγωνιστικά ο Ρικ Πιτίνο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίκο Παππά και Ματ Λοτζέσκι, ενώ λίγο πριν το τζάμπολ θα κριθεί η συμμετοχή του Κιθ Λάνγκφορντ. Κανονικά θα αγωνιστεί, παρά τις ενοχλήσεις στο πέλμα, ο Νικ Καλάθης.

Ο Ολυμπιακός που ψάχνει τη πρώτη του νίκη στο θεσμό του κυπέλλου στην έδρα του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί με νέο πρόσωπο τον Μπριάντε Γουέμπερ, που αντικατέστησε εν Ελλάδι τον Άξελ Τουπάν. Κανονικά θα δώσει το παρών και ο Κώστας Παπανικολάου παρότι ταλαιπωρήθηκε από πυρετό τις τελευταίες ώρες.

ΚΥΜΗ - ΠΑΟΚ

Για τον δικό τους ημιτελικό είναι έτοιμες Κύμη και ΠΑΟΚ, που μία εκ των δύο θα βρεθούν στο μεγάλο τελικό κόντρα σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό.

Ιστορικό παιχνίδι στο κλειστό της Χαλκίδας με την Κύμη να θέλει να φτάσει στο τέρμα της διαδρομής και να πετύχει ότι και ο Φάρος Κερατσινίου το 2015 όταν στα ημιτελικά απέκλεισε τον Δικέφαλο του Βορρά. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει σε ένα τελικό μετά από 20 χρόνια.

Φυσικά για την Κύμη αν έρθει η πρόκριση θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της και στην ομάδα της Εύβοιας θέλουν να ζήσουν το όνειρο, απέναντι στον Δικέφαλο ο οποίος, όπως είπαμε, έχει 20 χρόνια να βρεθεί σε τελικό όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΣΕΦ.

Σπουδαίο το ματς σε ένα γήπεδο που αναμένεται κατάμεστο, με το παιχνίδι να το περιμένει με τεράστια αγωνία όλη η Εύβοια όπως δήλωσε και ο προπονητής της Κύμης, Ισίδωρος Κουτσός ο οποίος μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Χόρτον που μετά τις εξηγήσεις που έδωσε και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά.

Από την άλλη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει στη διάθεσή του, τους Τζόουνς, Χάτσερ και Μαργαρίτη, οι οποίοι μπορεί να μην είναι 100% έτοιμοι, αλλά θα δώσουν κανονικά το παρών στον ημιτελικό.