Βαθμολογία

Όλες οι βραβεύσεις του ΠΣΑΠ

Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12/2) η «37η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος απένειμε σε μία άρτια εκδήλωση βραβεία στους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε και τον τίτλο. Μαζί του το βραβείο διεκδίκησαν και οι Δημήτρης Πέλκας και Θοδωρής Βασιλακάκης.

«Πολύ μεγάλη η τιμή των συναδέλφων μου. Βλέπω πολλά πρόσωπα, με τα οποία συνεργάστηκα στο παρελθόν. Ειδικά τον Νίκο Νιόπλια, που ήταν ο πρώτος που με πίστεψε και δούλεψε μαζί μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου», δήλωσε μετά τη βράβευσή του ο 31χρονος μεσοεπιθετικός.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Σούπερ Λίγκας έχοντας έχοντας «αντιπάλους» τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Νταμίρ Κάναντι. «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους υποψήφιους και σε όσους έχουν πάρει τα βραβεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές μου, το σύνολο των ανθρώπων της ΑΕΚ καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι», δήλωσε ο κόουτς του «Δικεφάλου».

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που ξεχώρισε από τη Football League. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαδόπουλος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, ο Δημήτρης Μάνος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και σκόρερ και ο Γιώργος Στρέζος καλύτερος τερματοφύλακας. Αναλυτικά όλες οι βραβεύσεις:

Football League

Καλύτερος προπονητής: Παπαδόπουλος Νίκος (ΟΦΗ)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Στρέζος Γιώργος (ΟΦΗ)

Πρώτος σκόρερ: Μάνος Δημήτρης (ΟΦΗ)

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής: Ξύδας Γιώργος (ΑΟΧ-Κισσαμικός)

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Κάιπερς Ούγκο (Εργοτέλης)

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Μάνος Δημήτρης (ΟΦΗ)

Σούπερ Λίγκα

Καλύτερος διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό: Μανωλάς Κώστας (Ρόμα)

Καλύτερος προπονητής: Χιμένεθ Μανόλο (ΑΕΚ)

Πρώτος σκόρερ: Πριγιοβιτς Αλεξάνταρ (ΠΑΟΚ)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Γιαννιώτης Ανδρέας (Ατρόμητος)

Καλύτερος νέος: Δουβίκας Τάσος (Αστέρας Τρίπολης)

Καλύτερος ξένος: Ουάρντα Αμρ (Ατρόμητος)

Καλύτερος ποδοσφαιριστής: Χριστοδουλόπουλος Λάζαρος (ΑΕΚ)

Καλύτερη ενδεκάδα: Τερματοφύλακας: Γιαννιώτης (Ατρόμητος), δεξί μπακ: Μάτος (ΠΑΟΚ), αριστερό μπακ: Γιαννούλης (Ατρόμητος), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) - ισοψηφία, στόπερ: Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), αμυντικά χάφ: Σιμόες (ΑΕΚ), Κουρμπελης (Παναθηναϊκός), δεξί εξτρέμ: Ουάρντα (Ατρόμητος), αριστερό εξτρέμ: Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), σεντερ φορ: Λιβάγια (ΑΕΚ), Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός).

Ειδικές βραβεύσεις

Βραβείο Fair Play: Θωμάς Ναζλίδης (ΑΕΛ) και Σιώπης, Κόρμπος, Γιαννιώτης και Ρισβάνης.

Τιμήθηκαν και οι Ντόυσαν Μπάγιεβιτς, Νίκος Νιόπλιας και Κριστόφ Βαζέχα για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο, ο γιατρός του Ολυμπιακού Τάσος Θέος αλλά και ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης.