Βαθμολογία

Επιστροφή και βαθμός για την ψυχωμένη ΑΕΛ, 2-2 στο Αγρίνιο

Με έναν πολύ σημαντικό βαθμό επιστρέφει η ΑΕΛ από το Αγρίνιο και το ματς με τον Παναιτωλικό το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 2-2 για την 20η αγωνιστική της Super League.

Η ψυχωμένη ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα παρότι βρέθηκε να ηττάται 2-0 στο ημίχρονο, με το δεύτερο γκολ των «καναρινιών» να ξεκινά από θέση off-side, στην επανάληψη έκανε την αντεπίθεσή της και απέσπασε έναν υπερπολύτιμο βαθμό (2-2).

Βαθμός που φέρνει τους «βυσσινί» στους 21 και σε ισοβαθμία με τους Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού και στο +1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στη θέση του μπαράζ. Από την άλλη η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έφτασε τους 27 πόντους.

Αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος από την ΑΕΛ, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, πατούσε καλύτερα και παρότι οι «βυσσινί» απείλησαν πρώτοι με τον Νούνιτς, είδαν τους Αγρινιώτες να φτάνουν στο 1-0 μετά από φάση διαρκείας με σκόρερ τον Μάζουρεκ, αλλά και στο 2-0, λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον σκόρερ Μπαΐροβιτς πάντως να ξεκινά από θέση off-side στο δεύτερο γκολ της ομάδας του Δέλλα.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό και η ΑΕΛ με την είσοδο του Κενάν Μπαργκάν ανέβασε την απόδοση της και με δύο τέρματα του Άντονι Φατιόν μετέτρεψε το 2-0, σε 2-2. Μάλιστα αυτό συνέβη μέσα σε μόλις έξι λεπτά και ενώ τρία λεπτά μετά το 2-2 λίγο έλειψε να κάνει την ΟΛΙΚΗ ανατροπή αλλά το σουτ του Νούνιτς πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ΑΕΛ είχε το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση όταν στο 10' ο Λεοζίνιο προσπάθησε να απειλήσει όμως το σουτ του εκτός περιοχής δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος. Πέντε λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» κέρδισαν φάουλ με τον Λεοζίνιο να το εκτελεί με την μπάλα να φτάνει στον Νούνιτς που έκανε το σουτ το οποίο πέρασε άουτ, με τον επιθετικό των Λαρισαίων να αιφνιδιάζεται στη φάση αυτή.

Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία, ήτοι το γκολ αυτό το είχε ο Παναιτωλικός στη πρώτη του φάση στα καρέ της ΑΕΛ. Ήταν το 24’ όταν ο Μανά από τα δεξιά έκανε σέντρα-σουτ με τον Κρίστινσον να αποκρούει ασταθώς, την μπάλα να φτάνει στον Μπαΐροβιτς που έκανε νέο σουτ με τον πορτιέρο της ΑΕΛ να διώχνει ξανά, όμως με την τρίτη προσπάθεια ο Μάζουρεκ με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες των γηπεδούχων όμως η ΑΕΛ απείλησε και πάλι στο 33’ με τον Ντέλετιτς να βγαίνει προ του Γιαννακόπουλου ο οποίος με το δεξί απομάκρυνε την μπάλα. Στην αντεπίθεση ο Μπαΐροβιτς από τα δεξιά έκανε το γύρισμα με τον Μπέρτο να κάνει την προβολή διώχνοντας σε κόρνερ, σε φάση που λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ.

Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα και έτσι στο 42' ο Παναιτωλικός έφτασε στο 2-0 όταν ο Μανά έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Μπαΐροβιτς ο οποίος όμως από θέση οff-side έβαλε πλάτη στο Γκόλια και από κοντά νίκησε τον Κρίστινσον κάνοντας δύο τα τέρμαα της ομάδας του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε στο ματς τον Κενάν Μπαργκάν αντί του αρνητικού Ακόστα. Ο 30χρονος άσος ανέβασε επιθετικά τους «βυσσινί» κάτι που φάνηκε περίτρανα στη συνέχεια.

Η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα και στο 62’ ξαναμπήκε στο ματς όταν ο Ντέλετιτς με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Φατιόν ο οποίος στη καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Στο 65’ ο Μπαργκάν από κοντά δεν μπόρεσε να φτάσει στο 2-2 όμως ένα λεπτό αργότερα ήταν αυτός που μπήκε στη περιοχή από αριστερά με τον Λιάβα να τον ανατρέπει και τον ρέφερι Φωτιά να δείχνει ορθώς την άσπρη βούλα.

Ο Άντονι Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, με τον μέσο των «βυσσινί» να πανηγυρίζει έξαλλα το τέρμα αυτό και πηγαίνοντας προς τον πάγκο της ΑΕΛ φώναζε «σας το έλεγα, σας το έλεγα» δείγμα του πάθους και της πίστης για ανατροπή του 2-0 του ημιχρόνου.

Η ΑΕΛ είχε το μομέντουμ του αγώνα και λίγο έλειψε στο 71’ να φτάσει και στο 2-3 όμως ο Νούνιτς με σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γιαννακόπουλου.  Στο 82’ παραλίγο να κάνει λάθος ο Κρίστινσον όμως ο Γκόλιας ήταν εκεί και το διόρθωσε, ενώ ο Κρίστινσον δήλωσε παρών δύο λεπτά αργότερα στη κεφαλιά του Μοράρ μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά ο κ. Φέστα πέρασε στο ματς τον Μόρα αντί του Νούνιτς προκειμένου να κρατήσει το 2-2 και ενώ μετά το 2-1 είχε περάσει τον Σικάφκα αντί του Λεοζίνιο. Κίνηση αν φερ από τους οπαδούς του Παναιτωλικού οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Λαρισαίο στόπερ, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στους Αγρινιώτες. Αγωνιστικά η ΑΕΛ ήταν τυχερή στη φάση με το σουτ του Αμαράλ που πέρασε μόλις άουτ και το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά.

Διαιτησία: Φωτιάς (Καρατζίκας, Καρσιώτης), τέταρτος: Νεοφυτιάδης

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας):  Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Αμαράλ, Άργκους (78’ λ.τ Μαλλής), Μιχάι, Λουσέρο (74’ Τσιγγάρας), Γκούγκα, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Μανά, Μπαϊροβιτς (63’ Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς, Ακόστα (46’ Μπαργκάν), Λεοζίνιο (63’ Σικάφκα), Ντέλετιτς, Νούνιτς (88’ Μόρας).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ