Βαθμολογία

«Χτύπησε» στο φινάλε ο Απόλλων Λάρισας, 1-2 στη Κέρκυρα

Μία πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα (10/2) το μεσημέρι ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος απέδρασε με το τρίποντο από την Κέρκυρα, την οποία νίκησε με 2-1, για την 16η αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα του Αριάν Μπελά πανηγύρισε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο το οποίο την φέρνει πάλι στη δεύτερη θέση με 30 βαθμούς, προσπερνώντας τους νησιώτες που έμειναν στους 29, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία καθώς είχαν νικήσει και στο πρώτο γύρο με 2-0.

Ο Απόλλων Λάρισας ευτύχησε να προηγηθεί στη πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των Επτανήσιων και διατηρούσε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 78' όταν και είδε την Κέρκυρα, παρότι με παίκτη λιγότερο, να ισοφαρίζει σε 1-1. Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στο 90' ο Χατζής με σουτ έκανε το 1-2 και χάρισε τη μεγάλη νίκη.

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες η αναμέτρηση στο νησί των Φαιάκων, παρουσία αρκετού κόσμου στις κερκίδες, στις οποίες βρέθηκε και ο νέος τεχνικός της Κέρκυρας, Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος εργάστηκε στους Φαίακες για δύο σεζόν, 2003-2004 και 2004-2005 οδηγώντας τους την πρώτη σεζόν στην άνοδο στην Α' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων Λάρισας ευτύχησε στη πρώτη και μοναδική απειλή του σε αυτό το πρώτο μέρος να προηγηθεί με τέρμα του Γκουντρουμπή και κράτησε άνετα το προβάδισμα αυτό, καθώς οι Φαίακες απείλησαν με τη κεφαλιά του Ιωάννου και προς το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Λινάρδο.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, όμως προς το τέλος είχε έντονες συγκινήσεις. Αρχικά στο 68' όταν η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπίνουλα και εν συνεχεία με το 1-1 του Ιωάννου. Τελικά στο φινάλε ο Χατζής ήταν στη κατάλληλη θέση και με σουτ έκανε το 1-2 για την μεγάλη νίκη της λαρισινής ομάδας.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έφερε και το γκολ για την λαρισινή ομάδα. Ήταν το 11' όταν ο Πολέτο από τα δεξιά πάσαρε στον Γκουντρουμπή και αυτός μέσα από τη μικρή περιοχή με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 0-1. Πρώτη απειλητική στιγμή από πλευράς Κέρκυρας στο 20' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόντου, ο Ιωάννου έκανε τη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 41' ο Kόντος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μαντζάρη, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Κέρκυρα έφτασε μία ανάσα από το 1-1 όταν ο Σπίνουλας από τα δεξιά κινήθηκε όμορφα και με παράλληλη σέντρα στη περιοχή ο Λινάρδος έκανε τη προβολή, όμως ο Μαντζάρης, με τη βοήθεια και της τύχης, κράτησε το 0 για την εστία του. Με τη συμπλήρωση του 45λεπτου ο Γκουντρουμπής έγινε κάτοχος της μπάλας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά βρισκόμενος πλάγια αριστερά, είδε τον Κουτζαβασίλη να κλείνει το οπτικό πεδίο και να διώχνει σε κόρνερ.

Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 65' για να δούμε φάση στην επανάληψη με το σουτ του Λινάρδου, το οποίο ήταν αδύναμο με τον Μαντζάρη να μπλοκάρει την μπάλα. Tρία λεπτά αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Σπίνουλας αντίκρισε κίτρινη κάρτα και επειδή διαμαρτυρήθηκε, είδε την δεύτερη κίτρινη από τον Αγγελάκη με συνέπεια να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ στην ίδια φάση κάρτα είδε και ο Πολέτο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Κέρκυρα έφτασε στο 1-1 στο 78' όταν ο Κόντος εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ιωάννου σε κενή εστία έφερε το ματς στα ίσια. Τελικά και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στο 90' ο Απόλλωνας έκανε το 1-2 όταν ο Σκούπρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Χατζή στη καρδιά της άμυνας με σουτ να στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των νησιωτών και δίνοντας μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτησία: Αγγελάκης (Τοροσιάδης, Στεφούλης)

Κέρκυρα (Πέτρος Στοΐλας): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Χαντάκιας (59' Bίλα), Κούρος, Κρητικός, Λινάρδος (88' Mότα), Πασάς (82' Κρητικός), Κόντος, Ζορμπάς, Τουράμ.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο, Μπραμπίγια (84' Κοντοές), Πολέτο, Γκουντρουμπής (73' Τασιούλης).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ