Βαθμολογία

«Πρόκληση για μένα ο πάγκος του Απόλλωνα»

Την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας έχει από την περασμένη Τρίτη ο Γιάννης(Αριάν) Μπελά, μετά τη λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Μαρσέλο Τροΐζι.

Χαμηλών τόνων και άνθρωπος που πιστεύει πως στο ποδόσφαιρο αυτός που δουλεύει και έχει υπομονή, θα εισπράξει αυτό που του αναλογεί αργά ή γρήγορα, ο Μπελά από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε δείχνει πως θέλει να συνεχίσει ό,τι σωστό έγινε μέχρι σήμερα από την αρχή της σεζόν και η ομάδα βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Τις πρώτες του δηλώσεις στην «Ε» τις έκανε παρουσία του πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννη Μπουρνάκα, που τόσο για τον ίδιο όσο και για τον επίσης Λαρισαίο Νίκο Κακανούλια που αγωνίστηκαν μαζί στον «Αγιαξ της Ηπείρου», εκθειάζει τον άριστο χαρακτήρα τους και είναι διπλή η χαρά του, που τους συναντάει μετά από πολλά χρόνια, στη Λάρισα. Ο Μπελά λοιπόν σοβαρός, μετρημένος και έχοντας επίγνωση του ρόλου που ανέλαβε, τόνισε τα εξής: «Καταρχάς ευχαριστώ τον κ.Μαντζανά γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να εργαστώ σε μια ομάδα της Football League. Άλλωστε, επιθυμία μου ήταν να δουλέψω ως πρώτος προπονητής σε έναν επαγγελματικό σύλλογο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά πως η Λάρισα είναι μια καθαρά ποδοσφαιρική πόλη και πως έχει μια πολύ μεγάλη ομάδα, την ΑΕΛ, με τον υπέροχο κόσμο της. Εμείς όμως θα φροντίσουμε και ο Απόλλωνας να έχει μια εξίσου δυνατή ομάδα, ώστε να εκπροσωπεί επάξια το λαρισινό ποδόσφαιρο και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση». Όσον αφορά στον μεθαυριανό αγώνα στην Κέρκυρα, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, ο προπονητής του Απόλλωνα επισήμανε τα εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως δύσκολο είναι γενικά το πρωτάθλημα της Football League. Θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα, αγωνιζόμενοι προσεκτικά, σοβαρά και πειθαρχημένα».

Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο Γιάννης Μπελά το 2007 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα ως τεχνικός διευθυντής, ενώ αργότερα ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα. Προπονητικά βοήθησε και στις ερασιτεχνικές ομάδες που έπαιξε. Από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 ήταν προπονητής στη Λουφτετάρι Αργυροκάστρου, ομάδα Σούπερ Λιγκ της Αλβανίας. Από τον Μάιο του 2014 και για πέντε χρόνια περίπου πριν έρθει στη Λάρισα, ήταν προπονητής και βοηθός των Φώτη Στρακόσια, Λάλλα, στην Κ-19, δύο χρόνια πρώτος προπονητής στην Κ-19 και βοηθός προπονητή του Μπούσι, στην Κ-21(Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας).

Πηγή: Ελευθερία
Του Χρήστου Αρχοντούλη