Βαθμολογία

Λαμπάδα στον Μπιμπλιτζή (PICS)

Ένα δυνατό και άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Ελασσόνας το Σάββατο (9/2) ανάμεσα στον ΠΟΕ και τον Φαλανιακό. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, που στο φινάλε πήραν από έναν βαθμό στο τελικό 0-0.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το ματς διεξήχθη για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΛ, παρουσία αρκετού κόσμου κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε καλές στιγμές, όμως χωρίς την ανάλογη αποτελεσματικότητα απέναντι σε έναν Φαλανιακό που περίμενε με υπομονή το λάθος και προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Μάλιστα ο ΠΟΕ έχασε και πέναλτι με τον Ματούλα, με τον τερματοφύλακα του Φαλανιακού Μπιμπλιτζή να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατά ζωντανή την ομάδα του. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Μάλτζαρης και Μπέης για τους φιλοξενούμενους ήταν εκτός αποστολής αφού ήταν άρρωστοι.

Στο 15' διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Φαλανιακό με Τσιάκο και Λεσάι να αποτυγχάνουν εξ' επαφής να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γούπου ο οποίος δήλωσε παρών αποκρούοντας τα σουτ των παικτών του Φαλανιακού.

Ο ΠΟΕ στο 19' κέρδισε πέναλτι όταν ο Νταμπώσης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπά πρώτα στο έδαφος και στη συνέχεια να βρίσκει το χέρι του Πανταζή Γ.  με τον ρέφερι Αγγελούλη να δείχνει την άσπρη βούλα. Όμως ο Ματούλας στο 21' απέτυχε να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπιμπλιτζής απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του πέναλτι από τον έμπειρο άσσο των γηπεδούχων.

Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Ματούλας εκτέλεσε φάουλ με τον Μπιμπλιτζή να αποκρούει τη μπάλα και στην επαναφορά ο Κυρίτσης Α. με σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα σε ωραία και οργανωμένη αντεπίθεση των παικτών του Φαλανιακού ο Λεσάι έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά κάνοντας το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ και το 0-0 να αποτελεί το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Φαλανιακό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας περισσότερο επιθετικά και να δείχνει τις αρετές του. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο. Στο φινάλε του ματς η Ελασσόνα θα μπορούσε να είχε σκοράρει  και να έπαιρνε το παιχνίδι.

Στο 58’ εκτελέστηκε κόρνερ για τον Φαλανιακό με τον Λυγούρα Β. στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, τον έριξε κάτω ο προσωπικός του αντίπαλος αλλά δεν δόθηκε τίποτα σε αυτή τη φάση.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 65’ η απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης Αγγελούλη «σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών» από τους φιλοξενούμενους! Στη φάση αυτή πρωταγωνιστές ήταν ο επιθετικός του Φαλανιακού Τσιάκος και ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ Γούπος. Ο έμπειρος φορ της Φαλάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Λεσάϊ, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Γούπο και στη προσπάθειά του να τελειώσει τη φάση βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα με πρώτο και καλύτερο τον τεχνικό του Φαλανιακού Τάσο Μπεριτζά που πρώτη φορά τον βλέπουμε να βγαίνει εκτός ελέγχου, αφού πρόκειται για έναν ήρεμο προπονητή που ποτέ δεν κρίνει διαιτητικές αποφάσεις όσα χρόνια είναι στα γήπεδα.

Τελευταία φάση σημειώθηκε στο 80’ όταν ο Ματούλας έκανε το πολύ καλό σουτ και τον Μπιμπλιτζή να κάνει την απόκρουση του αγώνα κρατώντας ζωντανή και αήττητη την ομάδα του! Πραγματικά ο νεαρός τερματοφύλακας της Φαλάνης επέστρεψε την 11αδα της ομάδας του και εντυπωσίασε όλο το γήπεδο με τις αποκρούσεις του, «ήρωας» πραγματικός.  

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Γούσιας, Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Συνάπαλος (70’ Καλύβας), Μάντζαρης, Κυρίτσης Α., Μπαρλαγιάννης (64’ Ζηρδέλης), Ματούλας, Καραγκούνης (80’ Λαγιόκαπας).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Μαχαίρας, Μάνικος, Σούλι, Φλώρος, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ. (46' Βαρσάμης), Λυγούρας Χ. (75’ Ακριβόπουλος), Ιωαννίδης (84’ Δημητρέλης), Τσιάκος, Λεσάι (89’ Πανταζής Μ.).

Διαιτησία: Αγγελούλης (Νίκζας, Δεδικούσης).