Βαθμολογία

Μπλατ: «Η πρόκριση μ' ενδιαφέρει, όχι το πλεονέκτημα έδρας»

Νέα ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα, το πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι οφ έχει απομακρυνθεί για τα καλά, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν «καίγεται» γι' αυτό και θέλει μόνο την πρόκριση.

Στη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, μετά το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε: «Δεν το σκέφτομαι καν αυτή τη στιγμή. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η πρόκριση. Και αυτό ακριβώς πρέπει να σκεφτόμαστε. Δεν φοβάμαι καθόλου να πάω στα πλέι οφ χωρίς το πλεονέκτημα της έδρας.

Το έχω κάνει πολλές φορές και ευτυχώς τις περισσότερες φορές οι ομάδες μου τα κατάφεραν. Το μόνο που με νοιάζει είναι να πάμε στα πλέι οφ. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας. Ότι παίζουμε ερχόμενοι από πίσω και όχι ότι είμαστε μπροστά».

Σε ό,τι αφορά τον νεοαποκτηθέντα Γουέμπερ, σχολίασε: «Είχαμε στο μυαλό μας διάφορες επιλογές. Χρειαζόμασταν ωστόσο περισσότερη επιθετικότητα, δημιουργία, ικανότητα στο ανοικτό γήπεδο και ένα παιδί που θα μπορούσε να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι βρήκαμε αυτόν τον παίκτη αλλά δεν θα δείξει αμέσως σε όλον τον κόσμο όλα αυτά τα πράγματα.

Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα τα δούμε στην πορεία από τον Γουέμπερ. Και αυτός ήταν ο λόγος που τον φέραμε. Είχαμε ψάξει πολύ αλλά δεν βρίσκαμε αυτό που θέλαμε, είτε επειδή δεν συγκέντρωνε κάποιος τα στοιχεία που ψάχναμε είτε λόγω κόστους. Όμως νομίζω ότι τον βρήκαμε τώρα και ανυπομονώ να τον έχουμε κοντά μας». Επίσης, ανέφερε:

Για το παιχνίδι: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα κάποια plays τα οποία ενδεχομένως να μην έφερναν το ματς στο ένα σουτ. Όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Στο τέλος της ημέρας θα κάνουν ένα περισσότερο play από εσένα. Ακόμα και σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα, σε ένα μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που νίκησε εύκολα την Μπαρτσελόνα, νίκησε τον Παναθηναϊκό, νίκησε την ΤΣΣΚΑ, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε ένα μεγάλο ματς. Όμως το χάσαμε, δυστυχώς».

Για την αστοχία στα τρίποντα: «Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Κάποια στιγμή η μπάλα θα μπει μέσα. Σήμερα δεν μπήκαν, αλλά έχουμε τους παίκτες που μπορούν να ευστοχήσουν. Και πιστεύω ότι θα το κάνουν».

Για το ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ήττας όταν πάει το ματς στους 65 πόντους: «Είχα δίκιο όταν το έλεγα. Και αυτό δεν το κάναμε σήμερα. Αν έχεις 19% στα τρίποντα, δεν πρόκειται να σκοράρεις 90 πόντους. Και αυτό ακριβώς έγινε».