Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Η διαιτησία δεν αδίκησε ούτε τον Ατρόμητο ούτε την ΑΕΚ»

Ο Ατρόμητος «σφαγιάστηκε» από τη διαιτησία στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Περιστέρι, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται πως είδε άλλο ματς αν ληφθούν υπόψη τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της Ένωσης είπε πως ο διαιτητής δεν αδίκησε καμία από  τις δύο ομάδες ούτε ευνόησε τη δική του. Από εκεί και πέρα, σημείωσε πως η νίκη ανήκει στους παίκτες και στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε με νίκη: «Θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής και ταπεινός. Το 95% ανήκει στους ποδοσφαιριστές και ένα 5% στο προηγούμενο τεχνικό επιτελείο. Οι προπονητές είμαστε λίγο εγωιστές. Αν είχαμε χάσει, ίσως να έλεγα ότι δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε. Οι παίκτες έδωσαν τη μάχη τους σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, που είχαμε την απώλεια του Τσιγκρίνσκι και παίζαμε και με 10 παίκτες με την αποβολή του Πόνσε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος» 

Για τη φάση του πέναλτι: «Δεν μπορώ να πω αν ήταν ξεκάθαρο το πέναλτι. Δεν πέφτει κανείς αν είναι μπροστά στον τερματοφύλακα. Πιστεύω ότι η διαιτησία δεν αδίκησε κανέναν και ούτε ωφέλησε την ΑΕΚ. Πρέπει να παραπονιόμαστε λιγότερο και να δίνουμε το καλό παράδειγμα». 

Για τις απουσίες: «Είχαμε πολλές απουσίες και όλοι πρέπει να αισθάνονται σημαντικοί. Κάθε φορά που κάναμε αλλαγή, βγάζαμε έναν παίκτη που είχε συμμετοχές, με έναν που δεν έχει. Αυτή είναι η ψυχή που θέλω να βλέπω. Για παράδειγμα ο Τζανετόπουλος έπαιξε στο Σαν Σίρο. Αυτή είναι η ψυχή που θέλω να βλέπω». 

Για το επίπεδο της ομάδας που ανέλαβε: «Δεν είχα τον χρόνο για να δω τις διαφορές. Ο προηγούμενος προπονητής και το επιτελείο του είναι μεγάλοι επαγγελματίες. Στο ποδόσφαιρο όταν χάνεις είσαι κακός, όταν κερδίζεις είσαι καλός. Αυτό που μένει τώρα, είναι να βγάλω στην ομάδα τον καλύτερό της εαυτό».  «Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να τους έχουμε και τους δύο. Ξέρετε πόσο τον αγαπώ τον Αραούχο. Εξαιτίας του έφυγα από τη Λας Πάλμας. Φυσικά αστειεύομαι. Την ικανότητά του να σκοράρει την ξέρω. Μίλησα από πέρσι με τον Μόντσι για να έρθει από πέρυσι και ο κ. Μελισσανίδης έδωσε πολλά για να έρθει ο Πόνσε στην ΑΕΚ. Μου ζήτησαν οι παίκτες μου να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Αλεξέι».