Βαθμολογία

Μία αγωνιστική στο Μάνταλο

Με μια αγωνιστική και πρόστιμο 80 ευρώ τιμωρήθηκε ο Πέτρος Μάνταλος από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τον πανηγυρισμό του στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής (3/2).

Έτσι ο διεθνής άσος τίθεται νοκ-άουτ από τον σημερινό (7/2) πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ η ποινή είναι ίδια με αυτή που είχε επιβληθεί σε Κώστα Φορτούνη και Αλέξανδρο Πασχαλάκη σε ανάλογα περιστατικά.

Η νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου, αφού ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του παίκτη, ο οποίος ήταν στην αποστολή της Ένωσης, ανέφερε ότι ο Μάνταλος δεν έχει προκαλέσει ποτέ και πως κοσμεί το χώρο του ποδοσφαίρου. Η δικηγόρος της ΑΕΚ υποστήριξε ότι για να ασκηθεί δίωξη θα πρέπει το περιστατικό να μην το αντιληφθεί ο διαιτητής και προσκόμισε φωτογραφίες από τη φάση, λέγοντας πως όλα συνέβησαν μπροστά στον ρέφερι.

Παράλληλα η πλευρά της ΑΕΚ παρουσίασε φωτογραφίες από τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο στο πρώτο γκολ και απόρησε γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία. «Εμείς θεωρούμε συνήθη τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο, απλώς λέμε πως είναι άδικο να καλείται σε απολογία μόνο ο Μάνταλος».

Ο δικαστής απάντησε πως «… ο Μάνταλος πανηγύρισε μπροστά στον Βιεϊρίνια και αυτό αλλάζει την ένταση», ενώ η δικηγόρος της ΑΕΚ απάντησε πως «… δεν θα πανηγυρίζει σαν να είναι σε λύκειο Ελληνίδων. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Βιεϊρίνια. Είναι δυνατόν να βγάζουν μετά φωτογραφίες χαμογελαστοί, αν έκανε κάτι τέτοιο;».

Όσον αφορά στο υπόλοιπο «κατηγορητήριο» για την ΠΑΕ ΑΕΚ, έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να επιβληθεί κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόστιμο γιατί τα επεισόδια έγιναν έξω από το γήπεδο.